Sykkeltalentet Sondre (18) fra Tiller sikter seg inn mot OL i 2028

Etter et knallresultat under Bane-NM satser nå 18-åringen på å kvalifisere seg til neste års U23 EM. Det langsiktige målet er OL i 2028.

- Annonse -

Sondre Weiseth er et navn du kan merke deg først som sist. Under forrige måneds NM i banesykling for junior og elite stakk det unge sykkeltalentet avgårde med ikke mindre enn 4 gull og 2 sølv.

18-åringen kunne i samme slengen også notere seg for to nye norgesrekorder.

-Bane NM overgikk alle mine forventninger. Målet var å sette ny norgesrekord på 3000m og det klarte jeg med nærmere 15 sek. Det var fantastisk å sette ny norgesrekord for menn junior på 1000m også, forteller en fornøyd Weiseth

Banesykling

Weiseth begynte med sykling for tre år siden og har frem til nå hovedsakelig satset på landeveissykling. Etter maktoppvisningen i Bane-NM vil det nå bli mer satsing på velodrom i tiden fremover.

Sondre Weiseth (bildet) fra Tiller er en av landets beste syklister i sin aldersklasse. her fra Bane-NM i Sola hvor 19-åringen tok 4 gull og 2 bronse. (Foto: privat)

-Skal man satse skikkelig på bane så krever det at man har en innendørs velodrom i nærheten. Etter videregående må jeg derfor vurdere å flytte til et område hvor dette finnes, forteller Weiseth som for tiden går siste året ved KVT på Tiller.

Selv om Weiseth bor på Tiller så sykler 18-åringen i dag for Stjørdals Blink.

-Det henger først og fremst sammen med at min bestefar, Asbjørn Andersen, er leder i sykkelklubben. Det var også han som fikk meg interessert i sporten da han i 2018 tok meg med på treningsleir i Spania sammen med resten av laget.

Stjørdals-Blink er i følge Weiseth dessuten en av få klubber i Norge hvor det er rettet særlig fokus mot banesykling. Klubben har også en egen utendørs velodrom hvor det arrangeres treninger og konkurranser.

Sykkeltalentet fra Tiller skryter imidlertid av sykkelmiljøet i Trondheim.

Sondre Weiseth (i midten) imponerte stort under Bane-NM i Sola (Foto: privat)

-Spesielt om sommeren møtes vi ofte flere ryttere og sykler langturer sammen. Vi har Facebook-grupper hvor vi planlegger økter sammen og der alle de aktive rytterne i området er velkomne til å bli med. Jeg trives veldig godt i dette miljøet og har mange venner som sykler for andre klubber også.

EM og OL

Etter knallresultatene under Bane-NM i Sola i slutten av oktober, satser nå Weiseth på å kvalifisere seg til U23 EM på bane allerede neste sesong.

-Det betyr at jeg må ut i Europa og sykle internasjonale ritt. Mitt langsiktige mål er OL i 2028 og senere VM og EM ritt. Satsing mot internasjonale mesterskap krever noe mer økonomi enn hva det har vært hittil, -så dette med sponsoravtaler og slikt er ting er noe vi også må jobbe med, avslutter Weiseth.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ