-2.7 C
Trondheim
onsdag, desember 1, 2021
- Annonse -spot_img

Mener huseier har «privatisert» tursti til lille Kuhaugen

Huseier sier på sin side at man flere ganger har blitt utsatt for kjeft og trusler, og at det også kjøres moped og elsparkesykler i full fart på turstien.

En beboer på Rosenborg har kontaktet Byggesakskontoret i forbindelse med det han mener er ulovligheter knyttet til bruken av en snarvei opp til lille Kuhaugen.

Melder mener en huseier i Veimester Kroghs gate gjennom parkerte biler og en garasje, hindrer ferdsel langs turstien opp til friområdet.

I mailen som også er sendt til flere bystyrepolitikere, påpekes det også at turstien har blitt skiltet med «Privat veg». Man mener også området bak garasjen er «privatisert» gjennom en «hagemessig utforming med plen og plantede trær.»

Melder mener huseieren i Veimester Kroghs gate sperrer adkomsten til turstien opp til friområdet lille Kuhaugen. Huseier sier håndverkere ved noen anledninger har parkert ved siden av garasjen. (Foto: privat)

Man stiller også spørsmål ved hvorvidt selve garasjen er satt opp på lovlig vis.

Melder viser til at økt fortetting i området de senere årene har økt behovet for «god adkomst til friområdet«. Man krever derfor at kommunen sikrer en «…tilfredsstillende, allmenn tilgjengelig, gangveg» mellom friområdet og Veimester Kroghs gate.

Kjeft og trusler

I en redegjørelse til kommunen skriver den aktuelle huseier at man ikke har noe i mot at det går folk forbi huset, og at man ofte slår av en prat med turgåere.

Man er imidlertid engstelig når det kommer mopeder og elsparkesykler i full fart oppover gårdsveien til huset. Den aktuelle snarveien begynner nemlig først på oversiden av garasjen.

Melder mener huseieren har «privatisert» området bak garasjen gjennom en «hagemessig utforming». (Foto: privat)

Huseieren skriver videre at man ved gjentatte anledninger har hatt «ubehagelige opplevelser» med kjeftbruk og trusler, også overfor besøkende og håndverkere.

Videre heter det at økt bruk av turstien opp til lille Kuhaugen har medført økt belastning på gårdsveien opp til huset/garasjen. Når snøen kommer må man måke og strø konstant da alt tråkkes ned.

Saken ligger nå hos Byggesakskontoret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ