-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Blomkvartalet vil bli en urban og grønn oase midt i Heimdal

-Takhager og felles takterrasser gjør at man ikke trenger å gi avkall på de grønne omgivelsene selv om man bor midt i sentrum, forteller Christoffer Johnsen i Eiendomsmegler 1.

- Annonse -

Etter flere tiår med en relativ langsom transformasjon, har utbyggingen av Heimdal sentrum de senere årene skutt fart. Et av de pågående boligprosjektene det er knyttet mye interesse rundt er «Blomkvartalet» i regi av Trym Bolig.

«Blomkvartalet» består av i alt 85 leiligheter fordelt på tre boligblokker på 4 etasjer hver. Leilighetene varierer fra små 1-roms på 27,4 m2 til store 3-roms på 107,3 m2. På gateplan blir det bank (Sparebank 1), tannlege og stor dagligvarebutikk (COOP Extra).

«Blomkvartalet» bygges på samme tomta som Heimdals «grunnlegger», Jan Ditlev Blom, i sin tid oppførte Heimdals aller første sentrumsgård – «Blomgården». Beliggenheten skulle det dermed ikke være noe å si på.

-Du får det ikke mer sentralt enn dette. Her har man det meste omtrent rett utenfor stuedøra, enten det er snakk om restauranter, fiskebutikk, vinmonopol, treningssenter eller matbutikker. Tog og Metrobussen har man like over gata, forteller en entusiastisk Christoffer Johnsen hos Eiendomsmegler 1.

Takhager og felles takterrasser gjør at man i «Blomkvartalet» kan trekke seg litt tilbake fra «byens larm».

Johnsen viser oss rundt i kvartalet hvor det nye boligkomplekset etter hvert skal reise seg. For øyeblikket er det kun en påbegynt parkeringskjeller som vitner om at noe er på gang.

-Vi har allerede solgt 60 prosent av leilighetene, noe som er meget bra med tanke på at selve bygget ennå ikke har begynt å ta form. Erfaringsmessig er det ofte da «rushet» kommer, forklarer den rutinerte meglere.

Egenkapital og finansiering

Som en hovedregel skal ikke bankene i dag låne ut mer en 85% av kjøpesummen. Det betyr at den enkelte boligkjøper selv må stille med 15% egenkapital. For mange stopper boligdrømmen allerede der.

-Selv med en god og ryddig økonomi er det ikke alltid like lett å skulle komme seg inn i boligmarkedet. Spesielt gjelder dette mange førstegangskjøpere. Derfor tilbyr mange banker i dag alternative finansieringsløsninger slik at flere skal komme seg over terskelen, forklarer Jonsen.

Christoffer Johnsen (bildet) hos Eiendomsmegler 1 mener få lokale boligprosjekt kan slå «Blomkvartalet» når det gjelder beliggenhet.

Og når det gjelder «Blomkvartalet» så forteller Johnsen at man gjennom Sparebank 1 SMN har valgt en løsning hvor boligkjøperen tilbys høy rente på sparekonto hvor pengene øremerkes boligkjøpet.

-Etter en individuell vurdering av økonomien så vil banken sammen med boligkjøperen komme frem til en løsning som er tilpasset den enkeltes behov, forklarer Johnsen som legger til at man også har løsninger for de som ved boligbytte blir sittende med utgifter på to boliger i en periode.

Urban oase

Av Trondheims ca 210 000 innbyggere, bor i dag rundt 35 000 i bydelen Heimdal. Mye av befolkningsveksten har de senere årene kommet i forbindelse med store boligprosjekt i og rundt Heimdal sentrum.

-Selv om Heimdal i dag er på størrelse med en mellomstor norsk by, så skal man allikevel ikke bevege seg langt for å komme seg ut i skog og mark. Ønsker man derimot å oppsøke det pulserende «storbylivet» i Midtbyen så er det hyppige bussavganger. Slik sett kan man godt kalle Heimdal en grønn og urban oase, mener Johnsen.

I første etasje av «Blomkvartalet» vil det komme en 800 m2 stor COOP Extra butikk.

Grønne omgivelser er også noe Johnsen legger vekt på når han skal selge inn sitt eget boligprosjekt.

-Nå er jo vi meglere ofte kjent for å smøre litt tykt på, men når det gjelder «Blomkvartalet» så er det faktisk snakk om Heimdal på sitt beste. Store takhager og felles takterrasser gjør at man ikke trenger å gi avkall på hverken grønne omgivelser eller landlig atmosfære selv om man bor midt i sentrum, sier Johnsen som forteller at man planlegger for innflytting etter sommerferien 2023.

PS! Er du nysgjerrig på «Blomkvartalet» så er det visning hver mandag kl. 17.00 i Sparebank 1 sine lokaler ved siden av den gamle politistasjonen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: