KVT-elever mener skolene må tenke nytt i rusundervisningen

Nå har elevene i samarbeid med Blå Kors laget et eget brettspill myntet på byens ungdomsskoler.

- Annonse -

-I følge tall fra Fagrådet mister hvert år rundt 700 mennesker livet som følge av overdose av rusmidler. Tar man med ulike bivirkninger, som for eksempel leversvikt, så er tallet enda høyre, forteller Eric Olsen.

Sammen med seks andre elever ved KVT har han startet ungdomsbedriften «Safe Journey» hvis formål er å få skolene til å tenke nytt i rusundervisningen.

-Egen erfaring er at det ofte fokuseres på alt det som er «farlig». Vi tror ikke dette er noen god form for læring. Vi mener det ikke er noe mål i seg selv å få ungdom til å slutte med alkohol. Da er det bedre å oppmuntre til at bruken skjer under trygge rammer, forklarer Olsen.

Nå har elevene i «Safe Journey» utviklet et eget brettspill man håper kan være med å bidra til at ungdom får et mer bevisst forhold til egne holdninger knyttet til rus.

Åsheim ungdomsskole har allerede fått prøve ut en prototype av spillet «Safe Journey». (Foto: privat)

-Det er et klassisk brettspill med brikker og terninger hvor man skal gå gjennom en løype med ulike spørsmål. Svarene er kvalitetssikret av Blå Kors som vi har hatt et godt samarbeid med.

Spillet er tenkt å skulle selges direkte byens ungdomsskoler. Åsheim ungdomsskole på Heimdal har allerede fått prøvd ut en prototype på spillet. Etter planen skal spillet settes ut i produksjon i løpet av mars.

-Dessverre er rusproblematikk et tema vi mener det ofte brukes for lite tid på i undervisningen. Vi håper derfor at skolene kan se på dette som et positivt bidrag i rusundervisningen, forteller Håvard Græsli.

Her representer ved fra venstre Edvard Stølan, Eric Olsen, Carl Rasmus Aarhaug og Håvard Græsli.

Græsli forteller at man så langt har brukt nærmere 200 timer på prosjektet. Underveis har elevene fått god støtte.

-I tillegg til Blå Kors må vi rette en stor takk til produsenten av spillet, AVtrykk på Stjørdal. Vi må også nevne lærer Knut Ståle Nygård, som hadde stor tro på gruppesammensetningen. Vår kjære mentor, Arne Hoff, har med sitt engasjement og gode tilbakemeldinger også vært en viktig støttespiller.

Nå ser de syv elevene i «Safe Journey» frem mot Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i mars og forhåpentligvis NM.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ