Antikvarisk bygård i Trondheim med millionstøtte fra Kulturminnefondet

Kulturminnefondet har bevilget kr. 1.349.000 til bygården Klæbuveien 34 på Elgeseter.

- Annonse -

Tilskuddet skal gå til blant annet omlegging av skifertak, reparasjon av piper og loftsvindu, reparere og fornye puss, samt reparere og utbedre bygårdens balkonger.

Bygården i Klæbuveien 34 ble reist i 1913, og ble tegnet av arkitekt Haakon Gran Høye. Også nabobygget kommer fra Gran Høye sitt tegnebord, i tillegg til 15 andre bygg rundt om i Trondheim, alle i jugendstil.

Bygården driftes av selskapet Davadi-Dahl AS, på vegne av Davadi-Dahl-familien som har vært eiere siden 1957. Det er i alt 8 leiligheter i bygget, inkludert et studentkollektiv. 

-Bygården i Klæbuveien 34 er en viktig del av historien på Elgeseter. Den er svært høy noe som gjør at detaljer er godt synlig. Trondheim kommune har vedtatt at bygget har antikvarisk verdi, og det er positivt når kommuner anerkjenner kulturminners betydning, sier styreleder i Kulturminnefondet, Tine Sundtoft 

I dag er det flere lekkasjer som gjør skade på både taket og fasaden. Taket er utformet på en uvanlig måte, og detaljrikdommen i fasaden gjør at jobben blir svært kostandkrevende. Det er en av grunnene til at Kulturminnefondet går inn med såpass stort tilskudd. 

Det er ikke bare Klæbuveien 34 som har søkt om midler fra Kulturminnefondet, trenden for året er nesten like god som i 2021 forteller assisterende direktør i Kulturminnefondet Pia Wigtil.

–Mange ser viktigheten av å bevare kulturmiljøet, ikke bare fordi du tar vare på noe som har vært en del av folks liv i mange år. Alle steder har en historie som er verdt å fortelle videre, og det gjøres både igjennom foredrag og kurs, og ikke minst fysiske kulturminner som bygårder, veteranbiler, ferger eller industrilokaler, for å nevne noe, forklarer Wigtil.   

LES OGSÅ:

Olav Tryggvassons gate 17 får støtte fra Kulturminnefondet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ