Ukrainsk matfest i Trondheim

Selv om det var surt og kaldt ute, skapte Geitmyra Credo og kokkene fra Den ukrainske foreningen i Trondheim en varm og god stemning da SMAK Ukraina gikk av stabelen søndag.

- Annonse -

Det gikk på ukrainsk, engelsk og norsk da da barn og voksne møtte opp på Geitmyra Credo på Lilleby for å bli kjent med den mangfoldige ukrainske mattradisjonen.

80 liter bortsj (rødbetsuppe), 450 varyniki (ukranikske dumplings), 500 palyanitsa (potetbrød) og 100 liter uzvar (saft) gikk ned på høykant. Lilleby barneskole bidro med godt over 100 tegninger til støtte for Ukraina og Barnas Katedral stilte med ansikts- og figurmaling.

(Foto: Geitmyra Credo)

–Dette er noe av det mest rørende jeg har vært med på. Mange av de som hjalp til har bare vært her i et par måneder, så at de klarer å holde motet oppe og smile så mye som de gjorde i dag, er helt utrolig. Ukrainerne har et pågangsmot og en stolthet rundt sin egen kultur som er imponerende. Når Grand Prix-låta ble spilt, ble det allsang og dans. Det var helt fantastisk, forteller daglig leder på Geitmyra Credo Trond Åm.

Arrangementet fikk støtte fra Sparebank1 SMN.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ