Aldri før har så mange kvinner valgt teknologi på NTNU

Søndag 14. august var det velkomstdag for nye kvinnelige studenter ved NTNU.

- Annonse -

Av Lars Bugge Aarset

Før immatrikulering og offisiell studiestart arrangerer NTNU velkomstdag for nye kvinnelige studenter. Dette er et tilbud til nye studenter ved studier der det er lav kvinneandel. Her får studentene møte jenter som skal gå på samme studieprogram før studiestart.

I år var det 20 prosent økning i antall kvinner som søkte seg til bachelorstudiene for ingeniørfag ved NTNU. Også de femårige teknologistudiene har en oppgang i kvinnelige søkere, og aldri har det møtt så mange kvinner som i år.

–Alle skal vite at de er velkomne, ønsket og ikke alene når de starter hos oss, sier Ingrid Schjølberg, dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk.

Velkomstdag for jenter gjennomføres ved NTNU både på Gjøvik, i Ålesund og i Trondheim. På velkomstdagen får studentene informasjon om de ulike tilbudene ved NTNU, og en snikktitt på campus før det braker løs for alvor.

Nye studenter på Fornybar energi; Ida Storesund fra Bergen, Marie Fredrikke Andersen fra Moss, Oda Skaar fra Oslo og Malene Thorkildsen fra Karmøy. (Foto: Lars Bugge Aarset)

Dagen avsluttes med felles lunsj/middag. Mange av våre tidligere studenter har møtt sine beste venner gjennom studietiden denne dagen.

-NTNU har et mål om å øke kvinneandelen på teknologifag, så det er gledelig å se at den øker, sier Anders Buhaug, seksjonssjef ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Studentmiljø

-Studentmiljøet er den viktigste årsaken til at vi valgte Trondheim som studentby, sier Ida, Marie Fredrikke, Oda og Malene.

-NTNU har et godt rykte, i tillegg til at utdanning innen både teknologifag og fornybar energi er fremtidsrettet. Det er flott med jentedag som en myk start på studiene. Et godt organisert arrangement, og det er kjekt å bli kjent med flere av jentene før studiestart sier de.

Vivas – linjeforeningen for fornybar energi. (Foto: Lars Bugge Aarset)

-Velkomstdagen bidrar til å bryte isen. Den er til stor hjelp for å bli kjent, sier jentene i Vivas – linjeforeningen for fornybar energi på NTNU. Det er fint å bli litt varm i trøya og få noen kjente fjes. Vi synes det er flott at stadig flere jenter er opptatt av og velger fornybar energi. I tillegg ønsker vi oss mer areal og egne lokaler, sier jentene i linjeforeningen.

I tillegg til velkomstdag for kvinnelige studenter har også NTNU Hypatia, et nettverk for kvinnelige studenter på studieprogram med lav kvinneandel ved Fakultet for ingeniørvitenskap, og Ada som er et jenteprosjekt for Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ