-5.1 C
Trondheim
torsdag, februar 2, 2023

Ungdom har samlet inn 400 underskrifter for skatepark

Nå håper ungdom på Spongdal på støtte fra kommunen. -Vi trenger et aktivitetstilbud for alle de som ikke holder på med fotball, forteller de.

- Annonse -

Ungdom på Spongdal har på kort tid samlet inn over 400 underskrifter til støtte for en skatepark ved skolen. Nå er underskriftene sendt inn som et innbyggerforslag til kommunen.

Initiativtakere til underskriftskampanjen er Matheo Pedersen (11) og Lykke Jørgensen (11) som begge går i 6. trinn.

-Spongdal skole har en stor og flott skolegård som brukes mye også etter skoletid. De minste har lekestativene og de som liker fotball har ballbingen. Alle andre har ikke noe aktivitetstilbud og blir derfor ofte bare stående å «henge», forteller Matheo og Lykke.

De to har gått fra dør til dør på bygda, holdt innlegg på foreldremøte og hengt opp plakater på nærbutikken. Responsen har ikke latt vente på seg.

-Alle har vært veldig positive og sagt at dette er et aktivitetstilbud som Spongdal trenger. Det er ikke bra at ungdom går rundt uten å ha noe å finne på, forklarer 11-åringene.

Hærverk

Daljit Kaur Jørgensen er mor til Lykke. Hun sier Spongdal har et stort behov for et samlingspunkt for de som ikke driver med organisert idrett.

Matheo (11) og Lykke (11) har samlet inn over 400 underskrifter. -Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, forteller de.

-Skolen er et populært oppholdssted hos barn og unge på bygda. Med flere aktiviteter vil færre kjede seg, noe som igjen vil kunne gjøre at forekomsten av hærverk senkes.

Mor til Matheo, Isabell Sørensen, er enig.

-Mange ungdommer ender opp med å «henge» ved barnehagen eller utenfor butikken rett og slett fordi man ikke har noe sted å gjøre av seg. Da er det lett for at man kan bli dratt med på noe dumt. Den fine gapahuken som ble satt opp i skolegården har for eksempel fått ødelagte sittegrupper og tagging på veggene.

Spongdal skole har de senere årene vært en av skolene i Trondheim hvor det har blitt anmeldt flest tilfeller av hærverk i følge tall fra Trondheim Eiendom.

Skatepark på Rye

Men om skateglad ungdom på Spongdal mangler et tilbud, så har barn og unge på Rye siden 2019 kunnet boltre seg i en topp moderne skatepark til 1.2 millioner kroner.

-Det hele startet med at vi skulle bytte ut en gammel skaterampe i skolegården. Etter å ha fått tilbud på en ny rampe begynte vi imidlertid å se på muligheten for om det gikk an å få til en egen skatepark, forteller Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen som på det tidspunktet satt som leder i FAU ved Rye skole.

Skateparken på Rye ble åpnet høsten 2019. (Foto: privat)

Prosjektets omfang gjorde at det hele ble løftet ut av FAU og skolens regi, og over i en egen organisasjon – Rye Nærmiljøpark.

-For å kunne søke om pengestøtte fra ulike stiftelser og fond så måtte vi ha et eget organisasjonsnummer. I den forbindelse  fikk vi god hjelp fra firmaet som satte opp skateparken til å finne ut hvor det lønte seg å søke. Vi fikk også mye hjelp fra Enhet for idrett og friluftsliv i Trondheim kommune, forklarer Olufsen.

Skateparken stod ferdig høsten 2019 og ble på kort tid et populært aktivitetstilbud. Også Matheo og Lykke har benyttet seg av tilbudet.

-Skateparken på Rye er veldig fin, men den er såpass langt unna at barn og unge på Spongdal er helt avhengig av buss eller å bli kjørt av foreldre. Det går ikke an å sykle fordi det ikke er noen gang- og sykkelveg på strekningen, forklarer de.

Håper på støtte

Underskriftene til støtte for en skatepark på Spongdal ble levert inn til Bystyresekretariatet i midten av september. Forslaget vil i første omgang bli behandlet som et såkalt innbyggerforslag.

-Ikke alle liker å sparke fotball, sier denne gjengen ved Spongdal skole. Nå har elvene selv satt i gang en underskriftskampanje for å få en skatepark.

Innbyggerforslag er hjemlet i kommuneloven og gir innbyggerne rett til å få egne forslag behandlet av kommunens øverste politiske organ om man har klart å samle inn tilstrekkelig med underskrifter.

Forslag som støttes av 300 personer, eller eventuelt 2% av innbyggerne i kommunen, må behandles.

Isabell Sørensen håper nå mange vil støtte opp om prosjektet.

-En skatepark på Spongdal er noe som vil kunne skape mye glede for barn og unge i nærmiljøet i mange år fremover. Derfor håper vi nå at både politikerne, kommunen, næringslivet og privatpersoner stiller opp. Finnes det ildsjeler eller ressurser i bygda som leser om dette initiativet og har lyst til å bidra, så er det bare å ta kontakt, avslutter Sørensen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: