9.1 C
Trondheim
lørdag, september 24, 2022
- Annonse -

Heimdalinger vil løfte sport med frynsete rykte

-Dart er en presisjonssport på samme måte som skyting. Da sier det seg selv at alkohol ikke har noe i konkurransesammenheng å gjøre, sier Trond Eilertsen (46) og Roger Moum (49) i Heimdal Darts Club.

- Annonse -

-Når folk hører ordet «dart» så ser nok mange for seg en voksen kameratgjeng, gjerne med noen øl innabords, som kaster piler på den lokale puben. Dart er imidlertid mye mer enn bare det, forteller Trond Eilertsen (46) og Roger Moum (49).

I 2019 stiftet de Heimdal Darts Club sammen med fire andre kamerater. Ønsket var å kunne tilby et alternativ for de som ønsket å satse på dart som sport.

-Vi så behovet for å skape et miljø hvor de som har ambisjoner om å konkurrere på et høyt nivå kan treffes. Vi har klubbkvelder to ganger i uka og har installert oss med egen dartbane i kjelleren på Heimdal Cafe Bar. Man trenger imidlertid ikke å være medlem for å komme innom, forteller Moum som selv ble bitt av dartbasillen i 2016.

Heimdal Darts Club ble stiftet i 2019. I dag har klubben egen bane i kjelleren av Heimdal Cafe Bar.

Eilertsen forteller at det er en betydelig overvekt av «gutter i voksen alder» som spiller dart, men at stadig flere damer og ungdommer får øynene opp for sporten.

-Muligheten for økt rekruttering var også en av tankene da vi startet dartklubben. Skal man klare å holde på utøvere som ønsker å satse seriøst så er man nødt til å ha ordnede forhold, forklarer Eilertsen.

Både Eilertsen og Moum innrømmer at dartsporten lenge har slitt med et noe frynsete rykte.

-Det er ikke til å stikke under en stol at det flere steder nytes alkohol også under konkurranser. Dette er noe dartmiljøet er nødt til å ta tak i skal sporten bli tatt mer seriøst. Dart er en presisjonssport på lik linje med skyting. Du ser imidlertid ingen av utøverne på Landsskytterstevnet ligge på standplass med en øl ved siden av seg.

-Det er flott at folk kan møtes på puben for en runde dart, men i offisielle mesterskap bør man la halvliter’n stå, sier Trond Eilertsen (bak) og Roger Moum i Heimdal Darts Club.

Eilertsen og Moum poengterer at det kun er selve sporten de ønsker å «løfte ut av puben».

-Det er flott at folk kan møtes over noen øl og en runde dart på puben. Det er i offisielle konkurranser og mesterskap at man må la halvliter’n stå.

PS! I helgen arrangeres Trondheim International Open på samfunnshuset på Klett. Konkurransen vil streames på YouTube. Mer info finner du HER.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: