-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Elever på Spongdal samlet inn til Demensaksjonen

Og senere i høst skal elevene gjøre en innsats for eget nærmiljø.

- Annonse -

Elever med valgfaget «Innsats for andre» ved Spongdal skole, gikk torsdag kveld rundt med innsamlingsbøsser på Byneset. Målet var å samle inn penger til Demensaksjonen.

Demensaksjonen har blitt arrangert siden år 2000 og er Nasjonalforeningen for folkehelsens årlige informasjons- og innsamlingskampanje.

-Elevene var veldig oppglødde etter endt aksjon i går kveld, og var veldig stolte over jobben de hadde gjort. De ble utelukkende møtt av hyggelige personer der ute i hjemmene, og oppgaven ga mersmak, forteller lærer Ingvild Pålsdatter Lønvik.

Ingvild Pålsdatter Lønvik (Foto: privat)

Lønvik, som har jobbet ved Spongdal siden i fjor høst, forteller at valgfaget handler om å gi elevene praktisk erfaring med frivillig arbeid.

-Tanken er at elevene skal bli bevisste på frivillighet som en sosial verdiskaper og oppleve verdien av å gjøre noe for andre og å være til nytte. Det skal også vise hvordan man som aktiv medborger kan være med på å bidra til et inkluderende samfunn.

Neste prosjekt for elevene blir å gjøre en innsats for andre nært seg selv.

-Det kan være å hjelpe naboen, besteforeldre eller hjemme. Tanken er at de skal planlegge og gjøre avtaler på forhånd, før de utfører oppgavene på ulike steder, ikke nødvendigvis i skoletida. Elevene skal også jobbe frivillig, altså uten å få lønn for jobben, forklarer Lønvik.

Senere i år er tanken at elevene skal jobbe frivillig mot bedrifter og organisasjoner. Til våren satser man på å få til en egen strandryddeaksjon.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: