Nå skal den gamle leiren til Sivilforsvaret rives

Starter rivningen i oktober. Ved påsketider kan byggingen av den planlagte fotballhallen være i gang.

- Annonse -

Den tidligere sivilforsvarsleiren ved Granåsen er snart historie. Innen utgangen av året skal samtlige bygg etter planen være revet.

-Så fort vi får klarsignal fra byggesakskontoret vil entreprenøren starte arbeidet med miljøsanering og demontering av materialer som skal gjenbrukes, opplyser prosjektleder Arve Arstad i Trondheim Eiendom.

For materialgjenvinning og ombruk av tunge rivemasser har stått sentralt i rivingsprosjektet. En egen miljøsaneringsrapport på ikke mindre enn 282 sider, ble tidligere i år utarbeidet på oppdrag fra Trondheim kommune.

For selv om Sivilforsvaret inntil nylig har benyttet leiren i Granåsen i kurs- og undervisningssammenheng, så er det Trondheim kommune som har eid bygningsmassen og tomta siden 2012.

Det gulbrune administrasjonsbygget med sitt karakteristiske slangetårn er et bygg mange trondhjemmere kjenner igjen.

Sivilforsvaret har de senere årene hatt sin administrasjon på Sorgenfri, mens mesteparten av øvelsene har vært lagt til fjellanlegget i Kastberga.

Av de seks gjenværende byggene i leiren så er det nok det gulbrune administrasjonsbygget med sitt karakteristiske slangetårn, flest trondhjemmere har et forhold til.

Bygget, som ligger helt inntil inntil krysset ved Smistadvegen og Kongsvegen, ble reist på begynnelsen av 50-tallet. Det har senere blitt rehabilitert og påbygd.  Administrasjonsbygget har et bruttoareal på 1490 m2, hvorav 519 m2 er kjeller.

Kjeller er det også på det nye undervisningsbygget som ble reist på 70-tallet. I kjelleren er det et tilfluktsrom som har vært myntet på bemanningen i leiren.

I kjelleren på dette bygget befinner det seg et tilfluktsrom.

Før rivearbeidet starter vil det settes opp et to meter høyt gjerde rundt byggene for å hindre at uvedkommende tar seg inn på området. Gjerdet vil også fungere som en fysisk barriere for å sikre myke trafikanter i området rundt bygningsmassen.

Hovedadkomst for anleggstrafikken under rivearbeidet og det påfølgende byggearbeidet av fotballhall, vil være fra Smistadvegen. Eventuelle støvproblemer vil bli løst ved vannspyling.

Det er selskapet AF Decom AS som er kontrahert som entreprenør i forbindelse med rivningen av bygningene. Hvem som skal stå for byggingen av den planlagte fotballhallen er ennå ikke avgjort.

-Vi satser på å være ferdig med anbudsrunden i november slik at dette er klart i god tid før bystyret skal behandle saken i desember. Byggingen av fotballhallen kan begynne ved påsketider, forteller Arve Arstad i Trondheim Eiendom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ