Avgangselevene på musikklinja på Heimdal viste forrige uke forestillingen ”Haugtussa – en strid i mørket”. Forestillingen handler om Veslemøy som kan se de hemmelige kreftene, driftene og villskapen i mennesket.
Med utgangspunkt i Arne Garborgs ”Haugtussa” hadde elevene skapt en unik forestilling med nyskrevet tekst og musikk. I tillegg til at hele klassen deltok på scenen var klassen på forhånd delt inn i ulike produksjonsgrupper med sitt eget ansvarsområde.
Elevene fikk stående applaus for oppsetningen og det var en stolt musikklærer Tone Sand som takket de 26 musikkelevene for en uforglemmelig forestilling.
-Kjære tredjeklasse, gratulerer med fantastisk forestilling! Ikke bare står dere på scenen og gjør skuespill, synger, danser og spiller musikk, men dere har også laget absolutt alt selv, strålte en imponert Sand.
Også rektor Hanne Mari Sæther og avdelingsleder Ketil Belsaas grep mikrofonen etter fullført premiere for å rose elevene.
-Det var befriende å få bare sitte og være til stede, lære om Haugtussa, føle, ikke tenke så mye, men bare være med og få kjenne litt på kjærlighetssorg, kunne rektor Sæther fortelle.
-Utrolig bra! Fantastisk! Så flink dere er, jublet avdelingsleder Belsaas, til applaus fra publikum.
Prosjektet har vært et samarbeid mellom norskfaget og musikkfaget instruksjon og ledelse, et fag der elevene lærer å produsere forestillinger.
I ulike ansvarsgrupper har elevene produsert forestillingen, skrevet manus, gitt regi, komponert musikk, laget koreografi, laget lyd- og lysdesign, planlagt det scenetekniske, laget scenografi og kostymer, drevet PR og hatt trivselsgruppe.
Alt har de gjort selv, med veiledning fra musikklærerne Torkel Vindspoll og norsklærer Anders Holstad Lilleng.
Det er blitt en tradisjon at avgangselevene ved Heimdal lager sin helt egen forestilling i samarbeid med norskfaget. I 2019 var det Knut Hamsuns «Viktoria», i 2021 Knut Hamsuns «Sult», og i år altså Arne Garborgs «Haugtussa».
Onsdag 30. november skal lærerne Sand, Vindspoll og Holstad Lilleng fortelle lærerne ved de øvrige musikk, dans og dramalinjene i fylket om denne måten å jobbe på.