-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Musikkelever ved Heimdal vgs imponerte med «Haugtussa»

Se bilder fra forestillingen.

- Annonse -

Avgangselevene på musikklinja på Heimdal viste forrige uke forestillingen ”Haugtussa – en strid i mørket”. Forestillingen handler om Veslemøy som kan se de hemmelige kreftene, driftene og villskapen i mennesket.

Med utgangspunkt i Arne Garborgs ”Haugtussa” hadde elevene skapt en unik forestilling med nyskrevet tekst og musikk. I tillegg til at hele klassen deltok på scenen var klassen på forhånd delt inn i ulike produksjonsgrupper med sitt eget ansvarsområde.

Elevene fikk stående applaus for oppsetningen og det var en stolt musikklærer Tone Sand som takket de 26 musikkelevene for en uforglemmelig forestilling.

-Kjære tredjeklasse, gratulerer med fantastisk forestilling! Ikke bare står dere på scenen og gjør skuespill, synger, danser og spiller musikk, men dere har også laget absolutt alt selv, strålte en imponert Sand.

Gumle (Even Haarstad) er sjefen over alle skapninger. (Foto: Anders Holstad Lilleng)

Også rektor Hanne Mari Sæther og avdelingsleder Ketil Belsaas grep mikrofonen etter fullført premiere for å rose elevene.

-Det var befriende å få bare sitte og være til stede, lære om Haugtussa, føle, ikke tenke så mye, men bare være med og få kjenne litt på kjærlighetssorg, kunne rektor Sæther fortelle.

-Utrolig bra! Fantastisk! Så flink dere er, jublet avdelingsleder Belsaas, til applaus fra publikum.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom norskfaget og musikkfaget instruksjon og ledelse, et fag der elevene lærer å produsere forestillinger.

Måneskinnsmøyer danser. (Foto: Anders Holstad Lilleng)

I ulike ansvarsgrupper har elevene produsert forestillingen, skrevet manus, gitt regi, komponert musikk, laget koreografi, laget lyd- og lysdesign, planlagt det scenetekniske, laget scenografi og kostymer, drevet PR og hatt trivselsgruppe.

Alt har de gjort selv, med veiledning fra musikklærerne Torkel Vindspoll og norsklærer Anders Holstad Lilleng.

Det er blitt en tradisjon at avgangselevene ved Heimdal lager sin helt egen forestilling i samarbeid med norskfaget. I 2019 var det Knut Hamsuns «Viktoria», i 2021 Knut Hamsuns «Sult», og i år altså Arne Garborgs «Haugtussa».

Onsdag 30. november skal lærerne Sand, Vindspoll og Holstad Lilleng fortelle lærerne ved de øvrige musikk, dans og dramalinjene i fylket om denne måten å jobbe på.

Hele ensemblet samlet under avslutningssangen. (Foto: Anders Holstad Lilleng)
På sætra møter og forelsker Veslemøy (Sunniva Høidal) seg i Jon (Lavrans Lein). Det viser seg å bli en forelskelse uten lykkelig slutt. (Foto: Anders Holstad Lilleng)
Fanden selv (Ask Schrødter Bekkadal) dukker opp med en djevelsk plan. (Foto: Anders HOlstad Lilleng)
Veslemøy (Sunniva Høidal) får besøk av sin avdøde søster (Pia Beate Eiken Sørheim). Hun kan fortelle at Veslemøy har fått en helt spesiell gave. (Foto: Anders Holstad Lilleng)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: