Elever ved Strinda vgs til topps i Ocean Space Race 2023

Fredag 10. mars satte 170 ingeniørspirer fra 11 videregående skoler hverandre stevne i Nord-Europas største havbasseng på Tyholt.

- Annonse -

Ocean Space Race er en konkurranse for videregåendelever med mål om å øke kunnskapen og interessen for havet. Konkurransen er i regi av NTNU Institutt for marin teknikk og SINTEF Ocean med støtte fra Equinor Morgendagens helter.

I år deltok 170 elever fordelt på 38 lag fra 11 videregående skoler. Strinda vgs stilte med 17 elever fordelt på fire lag.

Og det var laget «TyholtTårnet» fra Strinda som til slutt kunne smykke seg med førsteplass i havforsker-klassen. Elevene har forsket på nye havbøyer som samler inn data for å bidra til økt kunnskap og bærekraftig bruk av havet, og for å kunne oppfylle det økende kravet om å dokumentere havets tilstander.

–Det har vært veldig gøy og lærerikt å være med. Vi har lært veldig mye av hverandre på gruppa fordi vi kommer fra forskjellige klasser, fag og årstrinn. Det som er spesielt med prosjektet vårt er at den er solcelledrevet. Det betyr at kilden til energi henter den selv via to solcellepaneler, sier Vilde Kristine Aune.

Haveksperter

Hensikten med Ocean Space Race er å bidra til at flere ungdommer forstår mer om havet, havmiljøet, havets krefter og verdiskapingen som foregår i havet.

–»TyholtTårnet» presenterte en kreativ og nytenkende løsning som imponerte stort. Strinda-elevene og de andre lagenes ideer viser en ekstraordinær innsats for å tenke nytt om bærekraftig bruk av havet i fremtiden, sier Sverre Steen, leder for Institutt for marin teknikk på NTNU.

I følge Menon Economics står Norge ovenfor et nytt industrielt eventyr til havs hvor man vil trenge nysgjerrige og innovative unge talenter. Bare innenfor flytende havvind kan det skapes over 50.000 nye arbeidsplasser innen 2050.

– Mange av fremtidens viktigste helter sitter i klasserommene. Gjennom Ocean Space Race viser elevene at de tør å tenke annerledes og ønsker å gjøre en forskjell. Det har vært utrolig gøy å se så mange dedikerte og engasjerte ungdommer gjøre et dypdykk i teknologi til havs, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ