Unge entreprenører ved Heimdal vgs arrangerer aktivitetsdag for eldre

Samarbeider med Trondheim kommune for å gi byens seniorer et annerledes aktivitetstilbud.

- Annonse -

Onsdag 10.mai er det verdens aktivitetsdag. Dagen, som ble etablert av daværende WHO-sjef Gro Harlem Brundtland i 2003, markeres med ulike aktiviteter over hele landet.

I Trondheim har kommunen de tre siste årene samarbeidet med Heimdal videregående skole om å lage en annerledes aktivitetsdag for eldre.

-For kommunen er det spennende å kunne få lov til å jobbe sammen med elevene på Entreprenørskapslinja på denne måten. De er nytenkende og har kommet opp med mange nye og kreative måter å aktivisere byens seniorer på, forteller avdelingsleder Hildegunn Sletvold i enheten «Aktivitetstilbud for hjemmeboende».

F.v.: faglærer Linda Næss, avdelingsleder Hildegunn Sletvold og faglærer Sven Tore Jacobsen.

Enheten «Aktivitetstilbud for hjemmeboende» ble etablert i 2021 og har som mål at alle i kommunen skal kunne være aktiv hele livet. Enheten driver i dag ulike aktivitetstilbud til over 1000 seniorer i uka.

Entreprenørskap

Entreprenørskap er et programfag som tilbys elever i 2. og 3. klasse på Studiespesialisering (ST). Ved Heimdal videregående skole er det dette skoleåret 40 elever på hvert klassetrinn, totalt 80 elever.

-Vi er 3 lærere som har ansvaret for undervisningen. I tillegg samarbeider skolen tett med organisasjonen Ungt Entreprenørskap og næringslivet i regionen, forteller faglærer Sven Tore Jacobsen.

Jacobsen forteller at mye av undervisningen er prosjektbasert der elevene utvikler samarbeidsferdigheter og kreativitet gjennom praktisk arbeid.

-2.klasseelevene har to store prosjekt i løpet av skoleåret. På høsten skal elevene etablere egne ungdomsbedrifter, mens man på våren altså samarbeider med Trondheim kommune om en egen aktivitetsdag for eldre. Dette er en arbeidsform som gir elevene stor frihet under ansvar, trening i sosiale ferdigheter og en ny forståelse for andre menneskers behov, forklarer Jacobsen.

Prosjekt

Og nettopp muligheten til å kunne gjøre noe for andre gjennom skolearbeidet er noe elevene ved Entreprenørlinja har satt stor pris på.

UNGE ENTREPRENØRER: F.v.: Oliver Dypdahl (18), Eirin Helgesen (17) og Noah Joakimssønn Sørgjerd (17)

-Det å kunne bidra til å skape glede hos byens eldre er noe vi synes er flott. Det har uten tvil fungert som en ekstra motivasjon i arbeidet, forteller prosjektleder Oliver Dypdahl (18).

Dypdahl får støtte av Eirin Heksem (17) som også har fungert som prosjektleder.

-Det fine med prosjekter som dette er at man også får en umiddelbar tilbakemelding på arbeidet som er lagt ned, forteller hun.

En annen som har jobbet mye med aktivitetsdagen er Noah Joakimssønn Sørgjerd (17)

-Entreprenørskap handler mye om å bygge nettverk og finne gode samarbeidspartnere. Slik sett har samarbeidet med Trondheim kommune vært veldig lærerikt for oss elever. At vi samtidig kan være med på å skape litt glede er en kjempestor bonus, forklarer Sørgjerd.

Alle tre er enige om at prosjekter som dette er noe som gjør Entreprenørskapslinja til et spennende valg

-Så absolutt! På Entreprenørskapslinja får man et godt innblikk i hvilke egenskaper som trengs i arbeidslivet. Gjennom praktisk læring lærer man seg til å se muligheter og skape løsninger istedenfor bare å se problemer. Man får også utfordret seg selv på spennende måte, avslutter de.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ