- Annonse -

Vil bruke 25 millioner på å etablere flyingeniørutdanning ved NTNU

Ambisjonen er at NTNU skal kunne ta opp studenter til det nye tilbudet allerede i 2024

- Annonse -

Regjeringen vil i revidert nasjonalbudsjett foreslå å bruke fem millioner kroner på å etablere en flyingeniørutdanning ved NTNU, og vil bevilge penger til 25 studieplasser i året.

Det kunne Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe avsløre da han besøkte Gløshaugen mandag. Nyheten ble presentert på Institutt for maskinteknikk og produksjon, som trolig blir det instituttet som får i oppgave å lede an i utviklingen av tilbudet på vegne av NTNU.

–Vi må sikre oss kompetanse innenfor kritiske samfunnsområder, luftfarten er en av disse. Vi vet at både sivil og militær sektor er helt avhengige av flyingeniørkompetanse i årene som kommer, både for å utvikle teknologien videre og tilgang på nok kompetent arbeidskraft, sier Borten Moe om bakgrunnen for satsingen.

Det er i dag ingen flyingeniørutdanning i Norge.

Rektor Anne Borg er takknemlig for at det er NTNU som får oppgaven med å etablere utdanningen.

–NTNU har en sterk posisjon innen teknologi og rekrutterer godt. Med våre fagmiljø innen maskinteknikk, elektroteknikk og datateknikk er vi trygge på at vi skal få på plass et attraktivt studietilbud av god kvalitet, hvor vi tar sikte på å rekke opptaket i 2024. Jobben med å etablere tilbudet starter nå og vil skje i tett dialog med bransje

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: