KVT er en av landets beste skoler i entreprenørskap

Kristen Videregående skole kapret nok en medalje under NM for ungdomsbedrifter.

- Annonse -

Tekst: Knut Olav Lian

KVT fortsetter å imponere innen ungt entreprenørskap. I slutten av april sikret skolen seg nok en medalje under NM for ungdomsbedrifter.

Escafe UB imponerte juryen med sin forretningsidé og tok hjem en solid andreplass i klassen «Beste innovative vare/tjeneste». Under det trønderske Fylkesmesterskapet i mars gjorde bedriften storeslem med 2 gull, 2 sølv og 1 bronse.

Produktnavnet og bedriftsnavnet «Escafe» er dannet som en kombinasjon av Escape (unnslippe) og Safe (sikkerhet). Historien bak produktideen er spesiell.

Produktidé

En av deltakerne i ungdomsbedriften opplevde å miste sin søster under terrorangrepet på Utøya, og hadde etter dette en lang og traumatisk sorgperiode. En av de andre deltakerne opplevde en dramatisk brannhendelse hvor en nær venn berget seg unna i siste liten.

Disse to hendelsene ble grunnlaget for utviklingen av produktideen Escafe, som er et lett anvendelig munnstykke som renser røyk slik at man kan puste normalt i en periode, dersom man utsettes for brann med tett røykutvikling.

Ungdomsbedriften Escape UM fra KVT tok 2. plass under NM for ungdomsbedrifter i klassen «Beste innovative vare/tjeneste» (Foto: Ungt Entreprenørskap Norge)

Normalt benyttes det masker ved slike hendelser, men hvem har en maske tilgjengelig dersom du ligger i ditt eget soverom, eller du bor på et hotellrom? Da er det betryggende å ha Escafe i din egen nattbordskuff.

Produktet plasseres enkelt i munnen, også til barn, og du puster normalt i tett røyk. Akkurat lenge nok til at du og dine kommer dere ut og unnslipper (Escape) og (Safe). Dette produktet og bygging av en bedriftsorganisasjon rundt produktet har gitt Escafe UB medaljer i både Fylkesmesterskapet og NM i ungdomsbedrifter.

Samarbeid

I møte med Heimdalsbladet sier elevene at dette faget gir mange effekter som et normalt skolefag ikke kan imøtekomme.

-Vi lærer å jobbe sammen i team over en lang periode og hvordan vi skal håndtere interne konflikter og uoverensstemmelser. Vi lærer også mye om ledelse og ikke minst om kreativitet, løsningsorientering og gjennomføringsevne, forklarer elevene.

I tillegg til lærernes engasjement, har elevene mentorer fra BI (unge studenter) og Heimdal Rotaryklubb (erfarne mennesker med ulik bakgrunn fra mange fag).

De jobber også mot ulike typer bedrifter for bistand til produksjon, finansiering og produktutvikling. Eksempel på dette er banker, ulike typer produksjonsbedrifter, patentbyrå mfl. Dette er et fag som gir elever i andre klasse på videregående skole et svært bredt og godt læringsgrunnlag, og som har ført til annerkjennelse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ