Nå forlenges utesesongen på Solsiden

Restaurantene ønsker å sette opp skyvbare glassvegger på uteserveringsområdet. Kommunedirektøren mener tiltaket vil føre til "en privatisering av store deler av kaiområdet". Nå kommer saken opp til politisk behandling.

- Annonse -

OPPDATERING 23.05.23: Et flertall i bygningsrådet gikk inn for å godkjenne søknaden

Det er Solsiden AS, og ikke den enkelte restaurant selv, som nå ønsker å gjøre tiltak for å kunne forlenge sesongen for uteservering på Solsiden.

Dette skal gjøres ved å montere skyvbare glassvegger rundt uteserveringsområdet. Glassveggene vil stå på innsiden av dagens rekkverk og støte mot eksisterende takutbygg.

I en uttalelse skriver Byantikvaren at foreslåtte løsning er gunstig om man først går for en innglassing av uteserveringen. Man ser det som positivt at glassveggene på sommerstid kan fjernes i sin helhet.

Slik ser restaurantene for seg glassveggene. (fra kommunens sakspapirer)

Kommunedirektøren er imidlertid ikke like begeistret for det planlagte tiltaket. I saksfremlegget til bygningsrådet heter det at glassveggene vil medføre en «privatisering av store deler av kaiområdet og gjøre dette mindre tilgjengelig for allmennheten«.

Kommunedirektøren er også usikker på i hvor stor grad en konstruksjon som ikke er lukket vil begrense støybelastning for naboer.

Saken kommer opp i bygningsrådet den 23. mai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ