Håper å kunne åpne ny E6 mellom Ranheim og Værnes i 2027

Nå inviterer Nye Veier flere entreprenører til dialog om å ferdigstille byggingen av den nye firefelts motorveien.

- Annonse -

Nye Veier og totalentreprenør Acciona er enige om at deres arbeid på ny E6 mellom Ranheim og Værnes avsluttes. Konkurransen om å bygge denne strekningen vil bli lyst ut i løpet av høsten 2023.

-For trafikantene som kjører gjennom Trøndelag er det viktig med en ny og sikker vei. Derfor er vårt mål å åpne ny E6 mellom Ranheim og Værnes i løpet av 2027. Det er prioritert at byggingen ikke blir ytterligere forsinket. Derfor er det vesentlig å ta avgjørelser nå for at prosjektet ikke blir ytterligere forsinket. Vår jobb er å bygge de nye veiene innenfor den tiden og kostnaden vi har avtalt med Samferdselsdepartementet, som gir oss oppdragene, sier administrerende direktør i Nye Veier Anette Aanesland.

Det skal bygges ny E6 mellom Ranheim og Værnes. Her fra nord for Stavsjøtunnelen. (Foto: Nye Veier AS)

Nye Veier vurderer nå organiseringen av byggingen av ny E6 mellom Ranheim og Værnes.

-Det er viktig at veien kan åpne så raskt som mulig. Et viktig premiss er at åpning av veien ikke blir ytterligere forsinket. Det er for tidlig å si noe om organiseringen av prosjektet og kontraktene. Nye Veier prioriterer dette arbeidet, forteller utbyggingsdirektør i Nye Veier Espen Almlid.

Opprinnelig var planen at den 23 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Værnes skulle stå ferdig i 2025. Totalkostnaden for prosjektet var i utgangspunktet beregnet til ca. 7 milliarder kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ