Mandag 14. august er det igjen ordinære ruter

Kollektivtilbudet i Trondheimsområdet er i full drift igjen fra mandag 14. august. Flere ruter får forsterket tilbud.

- Annonse -

– Fra og med mandag er det igjen full kapasitet med både by-, region og lokallinjer, båt og
bestillingstransport. Både sjåfører, mannskap, operatører og AtB er klare for å ta imot nye og gamle kunder. Det er gjort tilpasninger i tilbudet, og tilbudet er forbedret blant annet på Byneset og Klæbu, for at så mange som mulig skal få en så smidig reise som mulig, sier direktør for marked og kommunikasjon i AtB, Grethe Opsal.

Flere linjer i Trondheimsområdet er tilpasset og forbedret etter tilbakemeldinger fra kundene. Dette for å legge til rette for blant annet korresponderende avganger. I Trondheimsområdet er det nærmere 29 000 avganger hver uke, totalt om lag 35 000 i hele Trøndelag.

Forbedret tilbud
Linje 72 Klæbu – Sandmoen – Tiller – (Trondheim S) har fått 14 nye avganger på hverdager, og 8 nye avganger lørdag. Og linje 75, Spongdal – sentrum – Trondheim S, er forsterket med 4 nye avganger på hverdager, 15 avganger lørdag og 2 avganger søndag.

AtB skriver i en pressemelding at stadig flere velger å reise kollektivt, og at man har sett nye rekorder i antall reiser i løpet av 2023.

FLERE AVGANGER: Rute 75 til Spongdal forsterkes med fire nye avganger på hverdagene og hele 8 nye avganger på lørdagene. (Arkivbilde)

Det ble registrert 22.205.443 reiser i perioden januar-juli 2023, mot 18.434.130 reiser i samme periode året før. AtB forventer at stadig flere vil bruke kollektivtilbudet fremover, i tillegg til å benytte seg av mikromobilitetstilbudene som stadig forbedres.

–Det økende antallet som velger å reise kollektivt, stiller også høyere krav til både tilgjengelighet og smidighet. Å reise kollektivt skal være et enkelt og godt alternativ, der bilen blir valgt bort til fordel for buss, trikk, båt og tog. Appen er oppdatert, med flere funksjoner enn tidligere, med blant annet mulighet for å bruke elsparkesykkel og bysykkel, i tillegg til sanntidsvisning av buss i kart, sier Opsal.

Skoleruter
Skolene starter i hovedsak fra torsdag 17. august, og det samme gjør skolelinjene. Alle skolelinjer fungerer også som lokallinjer, og kan benyttes av alle som ønsker å reise.

Er man skoleelev eller foreldre til elever som skal reise med buss til og fra skolen, finner man all informasjon om dette på atb.no/skoleskyss.

–Skulle det dukke opp spørsmål knyttet til rutetilbudet, billettløsningene våre eller andre ting du lurer på, er det bare å ta kontakt med en av våre kundebehandlere. De sitter klare til å hjelpe på chat, telefon, mail eller sosiale medier, avslutter Opsal.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ