Partiet Sentrum reagerer på valgmedarbeider på Heimdal

Da en velger påpekte at det manglet lister for Partiet Sentrum svarte valgmedarbeideren at det muligens var for at partiet ikke stilte til valg.

- Annonse -

Partiet Sentrum i Trondheim reagerer sterkt på en hendelse som skal ha inntruffet da en person i forrige uke skulle forhåndsstemme på Heimdal bibliotek.

Da vedkommende gikk inn i avlukket skal hun ikke ha funnet lister for Partiet Sentrum. Da vedkommende spurte en av valgmedarbeiderne hvorfor det ikke fantes lister skal hun ha fått til svar at partiet kanskje ikke stilte til valg.

Velgeren reagerte på svaret og krevde at det ble funnet frem valglister. Det skulle etter hvert vise seg at samtlige stemmesedler fra et annet parti hadde blitt lagt foran listene til Partiet Sentrum.

I en mail til en av partiets listekandidater i Trondheim beklager en representant for bystyresekretariatet det inntrufne.

I mailen heter det at sabotasje i avlukket ved å gjemme lister for andre partier er et kjent fenomen, og at man derfor ber stemmemottakerne kontrollere avlukkene ofte.

Men ettersom det i følge kommunen verken er mulig eller ønskelig å kontrollere etter hver velger, så kan slike situasjoner.

-Det er veldig beklagelig, og tjener bare de som vil undergrave tilliten til valget, heter det fra bystyresekretariatet.

Reagerer

2. kandidat for Partiet Sentrum i Trondheim, Mads Heggen, reagerer på svaret fra kommunen.

-At en valgfunksjonær finner på en løgn – enten med eller uten intensjon – er et alvorlig tillitsbrudd. Det skal være forventet som et minstekrav at valgfunksjonæren har orden på hvilke partier som stiller til valg i kommunen og fylket, sier Heggen

Heggen mener at dersom en valgmedarbeider ikke har oversikt over hvilke partiet som faktisk stiller til valg så er man ikke kvalifisert til å inneha rollen.

-Det er et demokratisk problem hvis ikke alle stemmesedler ligger fremme, og at valgfunksjonærene sprer feilinformasjon.

Tidligere Unge Sentrum-leder og 1. kandidat Espen Oseid Danielsen skriver følgende i en mail til Bydelsnytt.

-Det er noe spesielt at kommunen svarer med at sabotasje i kabinettene er et kjent fenomen. Dersom det er et kjent fenomen burde kommunen hatt informasjon om dette på valgstedene. Eksempelvis med en plakat der man blir gjort oppmerksom på at dette kan forekomme og hva man i så tilfelle kan gjøre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ