Borettslagsprisene falt i tredje kvartal

En 3-roms borettslagsleilighet i Trondheim kostet i snitt 45 162 kroner per kvadratmeter.

- Annonse -

Prisen på borettslagsboliger falt 0,8 prosent fra andre til tredje kvartal i år. Nedgangen kommer etter en økning på 2,7 prosent foregående kvartal. Det viser Norske Boligbyggelags kvartalsvise prisstatistikk.

Borettslagsprisene er vanligvis litt lavere i tredje kvartal, men nedgangen nå er likevel litt sterkere enn det som er normalt for perioden.

–Dette er ikke overraskende, og vi venter en nedgang i siste kvartal også. Etter renteøkningene har det blitt betraktelig dyrere å besitte boliglån, og for norske husholdninger som typisk har mye gjeld og flytende boliglånsrente gir dette et betydelig innhugg i kjøpekraften. I det siste har antallet usolgte boliger økt kraftig, noe som gjerne er et tegn på at markedet snur mot det verre, sier Hilde Karoline Midsem, sjeføkonom i NBBL.

Trondheim

I Trondheim kostet en 3-roms borettslagsleilighet i gjennomsnitt 3 654 609 kroner. Snitt kvadratmeterpris var på 45 162 kroner.

Til sammenligning hadde Stavanger enn snittpris på 46 902 kroner og Tromsø en snittpris på 42 362 kroner. Dyrest var Oslo med en kvadratmeterpris på 73 665. Bergen ligger lavest av storbyene med en snittpris på 35 979  kroner.

Når det gjelder de ulike borettslagene i Trondheim så oppgir Ringvegen BL en snittpris på 2.771 000 kroner på de ti sist solgte 3- roms leilighetene. Hos Risvollan BL har snittpris for de fem siste 3-roms leilighetene vært på 3.593 200 kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ