Nytt gymnas med fokus på sjakk, kampsport og fotball starter høsten 2024

Trondheim Toppidrettsgymnas er den første private videregående skolen som tilbyr toppidrett i Trøndelag. Tirsdag 9. januar er det åpen kveld i skolens lokaler på Lade.

- Annonse -

Det er skolegründerne Jostein Iversen og Jan Martin Iversen som står bak det nye skoletilbudet innen videregående opplæring.

Brødreparet driver fra før to idrettsungdomsskoler – Nidaros Idrettsungdomsskole på Tiller og Trondheim Idrettsungdomsskole på Lade.

-Trondheim Toppidrettsgymnas er skolen for ungdom som vil satse for å nå et høyt internasjonalt nivå i sin idrett samtidig som man har gode rammer for den videregående utdanningen. Alle trenere ved skolen vil ha formell utdanning eller praktisk erfaring fra idrett på høyt nivå, forteller rektor Jan Martin Iversen.

Flere idretter
I første omgang vil skolen ha fordypning i sjakk, kampsport og fotball.

Når det gjelder sjakk samarbeider skolen med både Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund, i tillegg til flere lokale sjakklubber.

-Elevene vil møte et profesjonelt miljø med trenerressurser på et høyt internasjonalt nivå, både faglig og sportslig. Det vil også legges opp til ulike samlinger og faglige opplegg i fellesskap, sier Iversen.

Når det gjelder kampsport så samarbeider Trondheim Toppidrettsgymnas med ulike klubber som driver med kampsport på høyt nivå.

-Også her vil det bli tilrettelagt for et profesjonelt miljø med trenere med høy kompetanse og erfaring.

Åpen kveld
Tirsdag 9. januar er det åpen kveld ved skolens lokaler i Julian Holms veg 34 på Lade.

-Dette vil være en fin mulighet for både elever og foreldre til å bli bedre kjent med skolen, studietilbudet og ikke minst lærerne og trenerne. Vi ønsker alle som driver med sjakk, kampsport eller fotball ot som er nysgjerrig på det nye skoletilbudet velkommen innom, forteller Iversen.

Trondheim Toppidrettsgymnas vil ha 90 elevplasser fordelt på Vg1, Vg2 og Vg3. Søknadsfrist er 1. mail

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ