- Annonse -

Birgittalosjen ønsker seg flere «søstre»

-Vi er nøytrale når det gjelder religion og politikk, men har stor vekt på etikk og det at vi alle skal bli gode medmennesker, forteller Berit Børresen Stenersløkken og Beret Wicklund i Birgittalosjen i Trondheim.

- Annonse -spot_img

Flere losjer i Trondheim er samlet i Odd Fellows lokaler i Hørløcks vei 6 i Jakobsli. Her har også kvinnene som tilhører Birgittalosjen sin møteplass.

Etter en utfordrende periode under pandemien har aktivitetsnivået i losjen nå begynt å ta seg opp igjen. Derfor ønsker man nå å invitere nye kvinner inn i losjen.

-Det eksisterer en opptakelsesprosess, men vi har aldri opplevd at noen har blitt avvist og det er heller ikke lenger sånn at man må bli anbefalt av andre losjesøstre for å bli med, forteller Berit Børresen Stenersløkken som legger til at losjen er åpen for kvinner over 25 år.

Gode medmennesker

Stenersløkken forteller at Birgittalosjen er nøytrale både når det gjelder religion og politikk, men at man har stort fokus på etikk og at alle skal bli gode medmennesker.

-Det handler om å bli den beste utgaven av seg selv. Medmenneskelighet, barmhjertighet og vennskap over landegrensene er viktige prinsipper i losjen. Birgitta, som var en irsk skytshelgen, var opptatt av å lære å bli tolerant, noe vi ønsker å strebe etter.

Beret Wicklund forteller at mange opplever møtene i losjen som et pusterom i hverdagen.

-Her får hver enkelt utvikle sin personlighet, og her deler vi det som livet møter hver enkelt med. Da er det en selvfølge at det som blir delt innenfor losjen, blir værende der. Mange har nok en oppfatning av at losjevirksomhet handler om ritualer og hemmelighold, men vi opplever at det har blitt mer åpent.

Birgittalosjen

Birgittalosjene har sitt utspring i herrelosjen Druideordenen, en internasjonal orden som har vært i Norge siden 1935 og i Trondheim siden 1993, da Losje Nidaros ble innstiftet.

Den første Birgittalosjen ble stiftet på Hamar i 1984, og det var et møte med kvinnene der som inspirerte en gruppe Trondheimsdamer til å danne sin egen losje i 1995.

Totalt finnes det 17 Birgittalosjer i landet i tillegg til DNBR som står for Den Norske Birgitta Riksstorlosje. Det finnes også søsterlosjer i både Sverige, Tyskland og på Island

Stenersløkken forteller at man har god kontakt med andre losjer.

-Vi har et tett samarbeid med losjen i Stjørdal, som vår losje var med på å etablere. Vi har også besøkt losjen i Østersund og hatt besøk fra losjen på Island. Hvert år er det dessuten et nasjonalt Birgitta-treff der alle søstre kan delta. I år skjer det på Island.

Kjent med nye folk

Birgittalosjen i Trondheim har møter annenhver mandag, totalt 18 møter i året. Sternerløkken og Wicklund sier møtene er en fantastisk måte å bli kjent med nye folk på.

-Dette er kvelden da du kan legge igjen telefonen hjemme og uten forpliktelser nyte et kjærkomment pusterom i hverdagen. Her finnes alle muligheter for å bygge et godt nettverk. I tillegg til møtene drar losjesøstrene av og til på teater, konserter og kino sammen, og på kortere og lengre turer, forteller de.

Losjesøstrene i Trondheim har vært i Dublin to ganger for å kombinere bytur med et besøk på sentret i Kildare der St. Birgitta hadde sitt virke, eller Brigid, som hun kalles i Irland.

Losjesøstrene avslutter med å si at man ikke alltid er så «seriøs» som det kan virke som fra utsiden

-Det er mye liv og latter, for det hører med som en viktig del av livet.  De som vil vite mer er velkommen på vårt infomøte i losjehuset 11. mars. Man kan også ring 92831710 for mer informasjon.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ