Det var i tirsdagens møte i bygningsrådet at et flertall av politikerne, etter et forslag fra Elin Marie Andreassen (Frp), ba om at det igjen blir sett på om det har blitt utført ulovlige terrengendringer i Tiller-ringen 145.
-Vi tror det er viktig at det blir en ny runde på saken da tiltaket skal ha hatt en del konsekvenser for naboeiendommen, sa Roar Aas (AP) som støttet Andreassens forslag.
Terrengendring
Det var i juli 2020 at byggesakskontoret fikk en henvendelse fra en grunneier av en landbrukseiendom på Tiller om at det var utført en ulovlig utfylling på naboeiendommen i forbindelse med opparbeidelse av parkeringsareal.
Grunneieren la ved bilder som man sa viste at fyllingsfoten lå inne på grunneiers eiendom.
Byggesakskontoret opprettet en ulovlighetssak på forholdet og sendte et varsel om pålegg til eier av naboeiendommen.

I en redegjørelse fra Tillerringen 145 AS ble det imidlertid avvist at det var utført noen ulovlige terrengendringer og at det kun var snakk om at et gjengrodd grusdekke var byttet ut med asfaltgrus.
Det ble videre opplyst at dette var noe som kunne bli verifisert av entreprenøren som hadde utført arbeidet og av naboer med «direkte innsyn til plassen».
Klagesak
Etter en del korrespondanse frem og tilbake mellom kommunen og de to involverte grunneierne, valgte byggesakskontoret i mars 2023 å avslutte ulovlighetssaken da man mente at det ikke var utført noen ulovlige terrengendringer.
Grunneier som tre år tidligere hadde klaget på terrengendringene fant dette urimelig da man mente ulovlighetene var godt dokumentert. Man mente samtidig at byggesakskontoret kun hadde vektlagt den «villedende» dokumentasjonen fra tiltakshaver.

Byggesakskontoret valgte på bakgrunn av den nye henvendelsen å gjennomføre en befaring på eiendommene.
I befaringsrapporten het det at det var ingenting som tydet på at det var gjort nylige
terrengendringer, og at det var vanskelig å fastslå når dette eventuelt har skjedd.
Byggesakskontoret valgte derfor å opprettholde sitt tidligere vedtak om å legge bort den påbegynte ulovlighetssaken.
Grunneier mente på sin side at Byggesakskontoret var pliktig til å følge opp forholdet og påklaget avvisingen av den opprinnelige klagen.
Nå har grunneier fått flertallet i bygningsrådet med på at saken må undersøkes på nytt.