16.5 C
Trondheim
tirsdag, mai 24, 2022
- Annonse -

Fantasy-entusiaster møtes på Voll gård til fektekamp

To ganger i måneden møtes medlemmene i Den Nordlige Fantasiunion til fantasykvelder på Voll Gård.

-Du må få med at vi ikke er sånne hardcore fantasy-folk som går rund med trollhatter og sverd på fritiden, ler Tor Brørs Petterson (22). Sammen med Erik Tiller (23) og Daniel Buerengen (22) har han ansvaret for sesongens siste fantasy-treff på Voll Gård.

Den Nordlige Fantasiunion eller «I Fervain Erthad» som de heter på alvespråket, ble stiftet over noen glass mjød på Mormors våren 2010. Målet var å skape noe nytt for byens fantasy entusiaster.

Foreningen har vokst jevnt og trutt og i dag møtes medlemmer fra hele distriktet til fantasykvelder to ganger i måneden.

-Vi arrangerer filmkvelder, brettspill kvelder, laiv (levende rollespill red. anm.) og uteaktiviteter som grilling og fekting, forteller Brørs Petterson.

MANGE AKTIVITETER: Fekting er kun en av mange aktiviteter Den Nordlige Fantasiunion arrangerer på sine treff på Voll Gård.

Og det er det nettopp fekting som står på programmet denne søndagen. Selv om sverdene er av en noe annen støpning enn det Aragorn svingte i Ringenes Herre, er det allikevel ikke noe å si på habitten.

Flere av medlemmene har lagt stor flid ned i å få en mest mulig naturtro bekledning. Noe er egenkomponert og noe er kjøpt inn.

-Denne saken veier 10 kilo, forteller Brørs Petterson og viser frem brynjen han bruker når han fekter.

Hekser og hobbiter

Selv om det er Tolkiens fantasiverden «Midgard» og J.K. Rowlings romaner om Harry Potter som er utgangspunkt for de fleste av rollespillene, er foreningen åpen for alle som er interessert i fantasy som sjanger.

-Vi har også snust litt på Sci-Fi og horror, selv om vi holder dette på et moderat nivå. Det må jo ikke skli ut, ler Brørs Petterson, som legger til at de ved forrige Halloween arrangerte en filmmaraton kveld hvor det kun stod Zombie filmer på programmet.

De fleste medlemmene i Den Nordlige Fantasiunion er i midten eller begynnelsen av 20-åra.

–Vi har et stort innslag av studenter, forteller Erik Tiller som selv studerer historie ved Dragvoll.

Daniel Buerengen, som er utdannet snekker, tror det er mange også utenfor studentmiljøene som godt kunne tenkt seg å være med, men at terskelen tilsynelatende blir høyere når man kommer ut i arbeidslivet.

-Det har nok litt med å gjøre at man er redd for å dumme seg ut for arbeidskollegaene.
Brørs Petterson er enig. – Mange går rundt og er fantasy-entusiaster i det skjulte og er redd for å komme ut av skapet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ