-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Stadig flere jenter begynner med jakt

I Trondheim Jeger- og Fiskeforening er hver femte nye jeger en kvinne.

- Annonse -

-Veldig gledelig, sier Nina Bøkseth som i fjor tok over som kvinnekontakt i NJFF Sør Trøndelag og NJFF Trondheim.

Selv om Bøkseth vokste opp i et miljø med mange jegere var det ingen selvfølge at hun selv skulle slå følge med gutta ut i skogen.

–Jeg avla jegerprøven for fire år siden og husker veldig godt at jeg ikke var spesielt høy i hatten da jeg møtte opp på skytebanen for første gang. Jeg var først og fremst veldig spent på hvordan jeg skulle bli mottatt og om jeg skulle klare å håndtere våpenet på riktig måte.

Bøkseth tror det nettopp er slike tanker som stopper mange kvinner fra å begynne med jakt.

Sosialt samvær

-Vi kvinner er kanskje litt mer forsiktige av oss. Derfor er nok det sosiale samværet vel så viktig som selve jakten. I Trondheim Jeger- og Fiskeforening har vi derfor lagt opp til en rekke arrangement kun for oss jenter. I tillegg til egne skytekvelder og jaktkurs arrangerer vi også egne jenteturer.

Og noen «gutte-jente» trenger man i følge Bøkseth absolutt ikke å være.

-Haha, mange tror kanskje det. Det er klart du møter ikke opp i høyhælte sko når du skal ut i skauen, men utover det kan du være så feminin som bare det.

Inger Korshavn fra Jonsvatnet har gått på elgjakt i flere år og tenker ikke så mye over at hun er kvinne i en mannsdominert sfære.

-Det er aldri noe tema. Det er klart at praten rundt kaffen kanskje hadde vært en noe annen om jaktlaget kun bestod av menn, men det gjelder også for oss kvinner.
Korshavn er i dag med i et jaktlag bestående av 9 menn og 3 kvinner.

–Vi trives sammen med gutta, og jeg tror også de synes det er kjekt at flere kvinner nå har begynt å jakte.

Forvalter dyrebestanden

Bøkseth og Korshavn forteller at det å være jeger innebærer et stort ansvar.

-Det handler ikke bare om å gå ut å felle et dyr for matens skyld. Som jeger gjør man et viktig arbeid i å forvalte den norske dyrebestanden, forteller Korshavn.

-I NJFF har vi vedtatt et eget verdigrunnlag som skal sikre at dyr ikke lider unødvendig, at det ikke skal sette unødvendige spor i naturen og at jakten skal foregå uten fare for skade på mennesker, eiendom eller annet dyreliv, opplyser Bøkseth.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: