Søstre bygger barnehjem i Ghana

8. oktober reiser søstrene Kelly Aloma (27) og Liza Marie Pullinger (22) fra Leangen til Ghana for å hjelpe vanskeligstilte barn.

- Annonse -

Sammen med Andrea Olsen fra Høylandet stiftet jentene tidligere i år organisasjonen «Ghana Child Care».

-Vi ønsket å gi barnehjemmet en stabil inntekt slik at barna kan få en mer forutsigbar hverdag. Derfor var det viktig å få arbeidet inn i ordnede rammer, forteller Kelly når hun skal forklare hvorfor de valgte å stifte en egen organisasjon.

BYGGER BARNEHJEM I GHANA: Kelly Aloma og Liza Marie har vært flere turer til Ghana. – Til tross for stor nød var det allikevel mye glede, forteller de.

Det var i 2009 at Kelly for første gang besøkte det Vest-Afrikanske landet som hadde sitt første frie valg i 1992. Som en del av barnevernstudiet jobbet hun i 5 uker som frivillig ved et barnehjem like ved Ghanas hovedstad Accra. Det ble et sterkt møte for 27 åringen.

-Til tross for at de manglet det meste utstrålte de allikevel en stor livsglede. Opp i all nøden var de allikevel glade. Det gjorde inntrykk, forteller Kelly.

Året etter dro hun tilbake til barnehjemmet, men denne gangen sammen med sin søster Liza Marie.

-Jeg hadde ikke noe annet forhold til Ghana enn det jeg hadde hørt Kelly fortelle. Det var først når jeg kom ned dit selv at jeg skjønte hvor stor nøden ved enkelte barnehjem kunne være.

Og det var etter denne turen at jentene bestemte seg for å starte «Ghana Child Care».

Organisasjonen samler nå inn penger til ett nytt barnehjem i landsbyen Gomoa Abaasa. Foreløpig er det kun et lite bygg uten verken vann eller strøm.

Det er store mangler på både mat, medisiner og klær, og de vel 50 barna som holder til der får heller ingen skolegang.

Barnehjemmet er dessuten avhengig av frivillige for å få det til å gå rundt. – I dag er det ingen som vil jobbe her på grunn av mangel på toaletter, oppholdsrom og en ordentlig seng å sove i, forteller Kelly.

Betaler turen selv

Alle pengene som kommer inn til «Ghana Child Care» vil i følge jentene gå uavkortet til barnehjemmet.

-Vi betaler flybilletter, mat og opphold selv, forteller Liza Marie.

Begge har bedt om permisjon fra sine nåværende jobber, men det er usikkert om de har noe arbeid å gå tilbake til når de kommer hjem.

-Så lenge man ikke er fast ansatt er det en sjanse man må ta. Det viktigste er allikevel at vi får startet arbeidet med å ruste opp barnehjemmet i Ghana, forteller Kelly som håper på fortsatt giverglede blant folk i Trondheim.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: