16.1 C
Trondheim
mandag, mai 23, 2022

Hans Hoff: -Byen bør vokse i høyden

Han har planer om flere høyhus i Trondheim, han serverer gjerne selvplukkede kamskjell fra Hitra og han har tre døtre som holder kredittkortet varmt. Møt Hans Hoff, konsernleder i Realinvest AS.

- Annonse -

Gjennom familieselskapet Realinvest AS eier i dag Hans Hoff, sammen med sin søster Mona Hoff, flere kjente bygårder og hoteller i byen. I morgen klipper han snoren til Trøndelags største kjøpesenter.

-Denne uken åpner Sirkus Shopping. Sommerfugler i magen?

-Ja, vi er veldig spente på hva responsen blir på det nye senteret. Vi har lagt ned mye arbeide med å lage et senter som skal være trivelig og lett å orientere seg i. Vi bygger et senter som er ganske mye koseligere enn hva man er vant med fra andre senter. Det blir f eks ingen trebenker men mange flotte sofaer å sitte i.

-Ryktene vil ha det til at du stadig har vært å se på byggeplassen Leangen.

-Ja et så stort og omfattende byggeprosjekt inneholder tusener av detaljer som vi gjerne legger mye tid på. Jeg er kanskje litt utradisjonell som konsernsjef som mer enn gjerne legger ned mye tid på flis, vegger og tak, fasade, utenhomhusanlegg, lekeplass, parkeringsanlegg, farger, møbler osv. Vi har reist rundt i kjøpesentre over hele Europa for å se og lære for å få senteret så bra som mulig innenfor våre økonomiske rammer.

-Med sine over 65.000 m2 vil det nye kjøpesenteret i areal bli dobbelt så stort som gamle KBS og vil ruve godt på Leangen. Hvor opptatt er du av det rent estetiske når det gjelder et byggs fasade?

-Fasade er en av tingene vi legger mest vekt på. For Sirkus har det vært viktig for oss med en så stor og høy fasade å bryte den opp på en slik måte at den oppfattes som spennende for øyet. Du kan se at hele fasaden er delt opp i mindre felt som har forskjellig glansgrad og størrelse. I tillegg har vi lagt inn lyslister som gjør fasaden spennende i mørket.

-Sirkus Shopping skal også være et sted for opplevelser sies det, men klovner og sirkusmanesjer blir det allikevel lite av?

-Sirkus som en oppfatter sirkus tradisjonelt blir det lite av. Med «Sirkus» mener vi store opplevelser. Navnet forplikter oss til å levere aktiviteter som underholdning, gode matopplevelser og et bredt utbud av kjøpsmuligheter. På Sirkus kan familien kose seg og nyte av handleopplevelsen i stedet for at det oppfattes som stressfullt. For eksempel vil vi ha engasjere barn og voksne til å bli en del av underholdningen på senteret. Vi håper å hjelpe mange til å realisere sine drømmer om å stå på scene å opptre.

-Det nye senteret vil få 800 innendørs parkeringsplasser. Er du en av de som glemmer hvor du har satt fra seg bilen på kjøpesentra?

-Jeg har mer en gang gått noen runder for å lete etter bilen, derfor har vi forsøkt med farger og merking gjøre det enklere å finne tilbake til bilen. I tillegg har vi installert et system som viser om parkeringsplassen er ledig eller opptatt. En lampe i taket lyser rødt om den er opptatt og grønn om plassen er ledig.

-Som eier av Trøndelags største kjøpesenter elsker du vel å gå på shopping selv. Eller?

-Om ikke svart belte i shopping så har jeg i hvert fall brunt. Jeg har 3 døtre som holder kredittkortet mitt varmt…

-Gjennom familieselskapet Realinvest er du inne på eiersiden av flere kjente bygårder og hoteller i Trondheim, blant annet det nye kongresshotellet på Brattøra. Her var det jo litt debatt.

-Når vi bygger bygg med så sentral beliggenhet må vi forvente debatt om høyder og utseende. Det er jo umulig i en by å bygge noe som ikke påvirker utsikten til noen. Prosessen med Clarion Hotellet tok jo 8 år med mange politiske behandlinger og mye oppmerksomhet i media. Debatten om høyde og utseende kom de 2 siste ukene av byggingen. Det hadde vært bedre om debatten startet tidligere. Når det er sagt så vokser Trondheim veldig fort og jeg er tilhenger av å vokse i høyde i stedet for bredde. Vi har mange planer på slike bygg og kommer til å delta aktivt i debatten om byens vekst fremover.

-Du får gode venner på besøk. Hva serverer du?

-Selvplukket kamskjell fra Hitra (dykker selv) og en god fisk.

-Du får tilbud om å lage et eget TV program. Hvilken type program ville dette blitt?

-Engelsk komedie! Helst likt «A Fish Called Wanda»!

-Hva er det beste med bydelen du selv bor i, og er det eventuelt noe du savner?

-Definitivt utsikten og nærheten til byen. Jeg skulle ønske kommunen kunne utviklet flere lekeplasser for barn og møteplasser for voksne som parker. Så skulle jeg ønske kommunen kunne brøyte og vedlikeholde veiene bedre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: