Samler inn til byens trengende

Den landsomfattende organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» samler inn til de som ikke har råd til å feire jul i Trondheim.

- Annonse -

-Det å være fattig og ikke ha råd til å være med på den store gavekarusellen er ett av de største tabuene i dagens samfunn, forteller Ann Elisabeth Solvik. Sammen med 11 andre driver hun «Non profit» organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» i Trøndelag.

Flere av medlemmene i «Hjelp oss å hjelpe» er studenter og valget av lokale var derfor enkelt.

-Vi holder til i kjelleren i Prestekragveien 4 på Moholt Studentby. Her er det nå lagret julegaver fra gulv til tak, forteller Kathrine Hamsund.

Frivillig arbeid

Alle som jobber i «Hjelp oss å hjelpe» gjør dette på frivillig basis og alle gaver som kommer inn til organisasjonen går uavkortet til de som trenger det mest.

-Vi som jobber i «Hjelp oss å hjelpe» legger ned en 15-20 dugnadstimer hver, alle uker frem mot jul, forteller Tone Busch.

HEKTISK TID: Tiden fram mot jul er en hektisk tid for organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe». I Prestekragveien 4 på Moholt Studentby fylles det nå opp med gaver som skal ut til vanskeligstilte familier i Trondheim. F.v. Kathrine Hamsund, Tone Busch, Ann Elisabeth Solvik og Cathrine Holm.

Det er spesielt vinterklær og leker til barn organisasjonen nå etterlyser.

-Det finnes mange som ikke har råd til å kjøpe nødvendig vinterutstyr eller julegaver til sine barn. Dette er familier vi ønsker å hjelpe. De som henvender seg til oss slipper «utspørringen» de kanskje blir til del om de henvender seg til NAV, forteller Busch.

I tillegg til gaver gir også organisasjonen bort billetter til for eksempel Leo’s Lekeland, Vitensenteret, Sverresborg Museum og Rockheim. I desember vil også organisasjonen avholde en egen juletrefest for barn.

-Det handler om å gi barn som ellers ikke får ta del i slike aktiviteter en ny opplevelse, forteller Solvik

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ