14.6 C
Trondheim
mandag, juli 13, 2020

Lekende lette regnestykker ved Granåslia barnehage

Med små plastfigurer og en leketraktor lærer de minste barna ved Granåslia Barnehage forskjellen på pluss og minus.

Det er matematikkstund og fire barn i alderen 2 til 3 år er samlet til «undervisning». På bordet ligger det plastfigurer i forskjellige størrelser og farger.

– Hvis den blå bamsen går på traktoren, hvor mange står det da igjen, spør pedagogisk leder Brynhild Trondseth.

Noen teller inni seg, mens andre regner på fingrene. –To stykker, ropes det i kor.

Daglig leder Ingrid Iversen forteller at det er viktig å stimulere også de minste barn til læring.

SNAKKEKROK: Thomas (3), Nora (3) og Erlend (3) følger spent med når førskolelærer Heidi Paulsen leser. – Vi ønsker at barna skal delta i størst mulig grad. Derfor har vi snakkekrok med kun 3-4 barn om gangen.

– Ved å introdusere barna for matematiske begreper utvikles evnen til å se strukturer og sammenhenger, logisk resonnement og evnen til problemløsning. Det de lærer på barnehagen danner derfor grunnlaget for senere læring.

Iversen er imidlertid klar på at leken må stå sentralt.

– Helt klart. Læring skal være lystbetont. Derfor integreres læringen inn i den daglige leken.

Språkforståelse

Førskolelærer Heidi Paulsen har funnet frem en bok som handler om å samarbeide. I sofaen sitter tre spente treåringer.

– Målet med snakkekroken er først og fremst at barna skal få snakketrening gjennom å gi dem muligheten for å formidle sine tanker og meninger. På denne måten stimulerer vi barnas språkutvikling og språkforståelse. Barna lærer også å ta hensyn til hverandre ved at de må lytte til hva de andre barna forteller, forklarer Paulsen.

Iversen forteller at det viktigste er at barna føler seg trygge på seg selv og omgivelsene.

– Alle barna i barnehagen skal få oppleve gleden av å være en venn, og gleden av det å ha en venn. Derfor har vi aldersinndelte grupper på tvers av avdelingene.

ENGASJEMENT: – Vi legger stor vekt på å ha engasjerte medarbeidere, forteller daglig leder ved Granåslia barnehage Ingrid Iversen. Her sammen med pedagogisk leder Brynhild Trondseth.

Barnehagedagen

I går ble den nasjonale Barnehagedagen arrangert for niende gang. Hos Granåslia Barnehage ble dagen markert med et foreldrearrangement med en rekke aktiviteter både inne og ute.

– For oss som jobber i barnehagen er slike dager viktige. Da får vi god tid til å synliggjøre foreldre og foresatte om våre satsningsområder og hvordan barna har det. Om ettermiddagen når barna blir hentet etter jobb, er det ikke alltid vi får tid til å snakke så mye sammen, avslutter Iversen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,220FølgereLik

Siste saker: