19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Åpnet splitter ny curlinghall på Leangen

Denne uken ble isen lagt på Trondheim Curlingklubbs nye storstue.

-Dette er et stort løft for både bredden og de som sikter seg inn mot landslaget. Frem til nå har vi brukt Leangen Ungdomshall. Det har på ingen måter vært optimalt, verken med tanke på mulige treningstider eller fasiliteter.

Grethe Wolan (44) er fungerende leder i Trondheim Curlingklubb og mener en egen hall vil ha mye å si for rekrutteringen til det som på verdensbasis er blitt den raskest voksende vinteridretten.

Arbeidet med å få på plass Trondheims første, og landets nordligste curlinghall har tatt flere år.

-Ønsket har vært der lenge, men det var først når Ole Ingvaldsen (landslagstrener for herrelaget red. anm.) kom på banen at det ble fart på sakene, forteller Wolan.

Hallen, som er tegnet av tidligere verdensmester og olympisk bronsevinner Eigil Ramsfjell, vil ha en spilleflate på 900 m2. I tillegg til 4 curlingbaner inneholder hallen også møterom, klubblokaler, sosialt rom med kjøkken og garderobefasiliteter.

NY CURLINGHALL PÅ LEANGEN: Denne uken ble isen lagt på Trondheims første curlinghall. Trondheim Curlingklubb håper dette kan føre til en ytterlig rekruttering til sporten. F.v. fungerende leder Grete Wolan (44), daglig leder av Leangen Curlinghall Asger Hagerup (28) og sekretær Sebastian Varmdal (21).

Trondheim Curlingklubb ble stiftet i 1958 og teller i dag ca. 100 medlemmer, hvorav 50 er aktive utøvere.

-Vi har 12 lag á fire personer som jevnlig konkurrerer. Da det meste av konkurranser skjer på nasjonalt plan, må treningen skje lokalt, forteller daglig leder ved Leangen Curlinghall Asger Hagerup (28), som selv har vært aktiv utøver i 10 år.

Når Leangen Curlinghall nå står klar ønsker klubben å gjøre sporten mer tilgjengelig også for de som aldri før har våget seg utpå glattisen.

-Curling er en sosial happening. Ønsker man å gjøre noe annet enn å møtes på ett eller annet konferansehotell så har vi opplegget klart. Skal man ha kick- eller cut-off tilbyr vi både egnede møterom, god mat og drikke før man får prøve seg utpå isen til en vennskapelig dyst, lover Hagerup.

- Annonse -

LES OGSÅ