22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Balltrikser fra Tyholt sikter mot verdenstoppen

14 år gamle Aksel Dretvik fra Tyholt trener flere timer i uka.

Denne uken er unggutten i Praha hvor verdens beste utøvere i sporten «freestyle-fotball» setter hverandre i stevne under «Prague Superball».

-Selv om triksemiljøet i Norge fortsatt er lite sammenlignet med andre land, har vi flere utøvere som hevder seg i verdenstoppen, forteller Aksel.

Det unge triksetalentet fra Tyholt trener flere timer i uken. Målet er å bli minst like god som Anders «Azun» Solum og Tobias Brandal Busæt – to av de som i dag lever av balltriksing her til lands.

BALANSEKUNST: Balanse og ballkontroll er et must skal man bli god i freestyle fotball. – Du kan gjerne være en god fotballspiller uten at du er noen god balltrikser av den grunn, forklarer Aksel.

Freestyle fotball

Selv om Aksel har spilt på Freidigs guttelag siden andre klasse er det balltriksing og ikke pasningsspill som de siste årene har vært satsningsområdet.

-Fotball og freestyle-fotball er to vidt forskjellige sportsgrener og setter helt forskjellige krav til utøverne. Du kan gjerne være en dyktig fotballspiller uten at du av den grunn er noen god balltrikser og omvendt, forklarer Aksel som sammenligner forskjellen med det å delta i et BMX cross-ritt og det å kjøre Tour De France.

Sporten, som opprinnelig kommer fra USA, har eksitert i en årrekke. Det er imidlertid de siste ti årene at freestyle-fotballen har fått sitt store oppsving.

Etter hvert som balltriksere fra alle verdenshjørner har delt videoer på nettet har også miljøet også vokst. Aksel har selv lagt ut en rekke videoer på YouTube.

-Det er artig å få tilbakemeldinger på det jeg gjør fra balltriksere i andre deler av verden.

Også på Facebook knyttes det kontakter.

-Mange av vennene mine på nett er balltriksere fra andre verdensdeler. Jeg snakker ofte mer med disse enn jeg gjør med øvrige venner.

Det unge triksetalentet fra Tyholt ser nå frem imot NM i Freestyle som vil gå av stabelen i Trondheim i september.

- Annonse -

LES OGSÅ