Storstilt dugnad for Ranheim kirke

Langtidsfanger på Tunga, lokalt næringsliv, Ranheims patrioter og den lokale nettavisa. Alle stilte opp når Ranheim kirke trengte nytt gjerde.

- Annonse -

November 2012 ryker fyrkjelen ved Ranheim kirke. Kjell Artnzen i den lokale nettavisen Ranheimsavisa tar kontakt med menigheten for å høre om det er noe man kan bidra med.

Det er det. Noen ny fyrkjele er ikke aktuelt, men derimot burde noe ha vært gjort med det gamle stakittgjerdet som står og forfaller.

Artnzen tar kontakt med Kjell Ove Johnsen i Ranheimspatriotene og maler Jon-Arne Kambuås, dermed er snøballen begynt å rulle.

Telefoner blir tatt både til XL-Bygg Gunnar Strøm, Charlottenlund skole, Roar Hernes ved Tunga fengsel og ikke minst til en rekke lokalpatrioter på Ranheim.

JOBBET I FLERE MÅNEDER: En rekke lokalpatrioter deltok i byggingen av nytt stakittgjerde ved Ranheim kirke. Her ser Ragnar Kjeldstad og Tore Aune til at stolpene står rett.
JOBBET I FLERE MÅNEDER: En rekke lokalpatrioter deltok i byggingen av nytt stakittgjerde ved Ranheim kirke. Her ser Ragnar Kjeldstad og Tore Aune til at stolpene står rett.

-Oppslutningen har vært fenomenal. Dette er noe hele bydelen har vært med på, forteller Johnsen.

Som et ledd i å samle inn penger til nytt materiale startet Ranheimsavisa.no en kronerulling. Ranheimspatriotene tok kontakt med lokale dagligvarebutikker hvor en egen postkasse ved siden av panteautomatene ble satt opp.

-Totalt fikk vi inn ca. 77.000 kroner på kronerullingen, forteller en fornøyd Arntzen. Av dette kom hele 6000 kroner i pantelapper.

Dugnadsgjeng

Selve arbeidet med å sette opp gjerdet rundt kirka ble for det meste gjort av pensjonister i bydelen.

-Vi har hatt en trofast gjeng som i 3 ½ måned har jobbet på spreng tre dager i uka, uansett vær. Til sammen er det nedlagt 1.350 dugnadstimer. Det står det respekt av, forteller Arntzen og Johnsen.

De to ildsjelene passer også på å rette en takk til alle damene som har sørget for kaffe og noe å bite i for arbeidsgjengen.

-Vi hadde Ranheim Bydelsmuseum som «base». Det sosiale rundt dugnadsarbeidet var viktig, forteller Johnsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ