13.2 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Fra norsk bonderomantikk til italiensk design

Etter 26 år i en 86 m2 stor blokkleilighet i Brundalen, flyttet Klaus Evensen for fire år siden sammen med sin kone til mer landlige omgivelser. I Bratsbergvegen 72 har paret pusset opp et 280 m2 stort murhus fra 80-tallet.

- Annonse -

Det meste er byttet ut; kjøkken, bad, gulv, fliser, trapper, belysning og listverk. Et overordnet fargevalg og materialbruk har gitt hjemmet et helhetlig, minimalistisk preg.

Etter 17 år innen bank og finans valgte Evensen på begynnelsen av 2000-tallet å si opp jobben.

-Jeg var rett og slett kommet til et punkt hvor jeg ønsket å gjøre noe nytt.

Evensen byttet derfor ut lånesøknader og valutakurser med sin livslange lidenskap – antikviteter. De siste årene har han klubbet tusenvis av samleobjekt og snurrepiperier gjennom sine auksjoner.

Men hjemme i Bratsbergvegen har Evensen og kona jobbet ut ifra prinsippet «less is more».

BRATSBERGVEGEN 72: I fjor flyttet antikvitetshandler Klaus Evensen og kona fra en 86m2 stor blokkleilighet i Brundalen til dette vel 300 m2 store murhuset i Bratsbergvegen.

-Spesielt gamle bondemøbler trenger luft rundt seg for å komme til sin rett. Alt er selvfølgelig avhengig av smak og hvilken stil man ønsker, men presser man for mye inn på begrensede flater er det lett for at den ene gjenstanden slår den andre i hjel.

Bilder

På veggene har paret satset på kunst fra lokale kunstnere som Gullvåg og Bleken.

-Vi har valgt å satse på få, og store bilder. Vi har vært bevisst på at bildet skal «snakke med» resten av interiøret slik at det også her blir en helhet. Et bilde skifter karakter ut ifra hvor det henger og hva som befinner seg i rommet ellers. Et bilde kan passe perfekt inn i en spisestue mens det oppleves malplassert på et soverom, forklarer Evensen.

Over den ene sofagruppen i stua er det derfor ennå ledig veggplass, ett år etter at Evensen og kona flyttet inn.

-Vi har flere bilder stående i kjelleren, men ingen av disse passer inn. Å henge opp noe som «skurrer» kan nok gi et personlig preg, men en viss match bør det allikevel være.

NYTT KJØKKEN TIL 300.000: Lyse farger, rene flater, bløt belysning og funksjonalitet var viktig da nytt kjøkken ble valgt. Innredningen er levert av HTH og hvitevarene fra Miele. Benkeplaten er av merket Corian og kostet 70.000 I vinduspostene står et rosemalt treskrin og to flotte kandelabere fra siste halvdel av 1800-tallet.

Noe av det første Evensen og kona gjorde da de flyttet inn var å hive ut det gamle kjøkkenet. Paret ønsket også en åpen kjøkkenløsning og fjernet derfor veggen inn mot stuen. Kjøkkenet var det Evensens kone som tegnet ut. Også her gikk man for lyse farger.

Kjøkkeninnredningen er levert av HTH og de integrerte hvitevarene kommer fra Miele. Benkeplaten er av merket Corian og ble spesialskjært. Med en prislapp på 70.000 utgjorde benkeplaten en stor del av kjøkkenets totalkostnad på 300.000

-Vi vurderte hvorvidt vi skulle gå for noe rimeligere, men følte ikke vi fikk den finnishen vi da ønsket. Dessuten er det et styr å skulle gjøre noe med dette senere skulle man angre seg.

Bad

På badet har Evensen gått for innredning levert av italienske Alessi. Et eggformet toalett (Il Bagno) gir med sin enkle design og uvanlige form badet et spennende særpreg. I tillegg til dusjkabinettet har paret også valgt å installere et godt gammeldags karbad.

-I dag er badekar nesten blitt for en hverdagsluksus å regne. Vi følte badet var stort nok til at vi kunne unne oss dette. Et avslappende karbad er noe annet enn en rask dusj.

FLISLAGT UTETERRASSE: Huset har én mindre og én større terrasse. Over garasjen er det laget et overbygg og murt opp en utepeis som gjør uterommet til et lunt sted også på mørke høstkvelder.

Også utendørs har paret gjort store investeringer. Over garasjen, med utgang fra husets trappeoppgang, er det anlagt en stor flislagt terrasse. Et overbygg og en utepeis gjør dette til et trivelig oppholdsrom også på kalde høstkvelder. Selv om antikvitetshandleren har store planer for resten av uteområdet må han allikevel innrømme at det nok er kona som gjør det meste utendørs.

-Hos oss er det hun som tar seg av plenklippingen. Jeg får vel trå til med snøskuffen når vinteren kommer, smiler Evensen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: