22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Frykter massenedleggelse i solariumsbransjen

Det kan bli kroken på døra for en rekke solstudio fra nyttår av. Nå setter bransjen sin lit til den nye regjeringen.

- Annonse -

Amelia Lipska og Nikolay Solakov drifter i dag en rekke solstudio over hele byen gjennom kjedene Mega Sun og City Sun. De har listen klar over hvilke solstudio som må stenge om ikke kravet om betjente solstudio fra 1. januar 2014 forandres.

– Høye strømpriser har ført til en stadig lavere driftsmargin i bransjen. Om vi nå må ansette egen betjening vil det rett og slett ikke gå rundt for de mindre solstudioene ute i bydelene, forklarer Solakov.

Lipska sier de økte kostnadene for enkelte solstudio ville gitt et prishopp på nærmere 70 %.

– I dag koster det ca. 60 kroner for 15 minutter med sol. Skulle vi gått i pluss måtte vi ha satt opp prisen til 100 kroner. Da ville kunder som tidligere har brukt for eksempel solstudioet ved Ladetorget søkt seg til ett av de større solstudioene i sentrum som har flere senger å fordele kostnadene på.


 

Lipska og Solakov øyner nå allikevel et håp om å kunne opprettholde driften også ved de mindre solstudioene. Helseminister Bent Høie har nemlig signalisert at regelverket skal behandles før nyttår.

Regelverk

– Allerede under valgkampen fikk bransjen klar melding fra Høyre om at de ønsket å forandre regelverket. Vi hengte derfor opp en rekke plakater i solstudioene hvor vi gjorde kundene oppmerksom på hvor de forskjellige partiene stod i saken og hva konsekvensene ville bli om regelverket ikke ble forandret.

Solakov mener solariumsbransjen lenge har vært stemoderlig behandlet fra myndighetene.
– Vi har til tider følt oss kriminalisert. Man har snakket om «bakgårdssolarier» og dårlige kontrollrutiner, men dette vitner i beste fall om manglende kunnskap om en bransje som for lengst har ryddet i egne rekker.

Lipska mener debatten i forkant av det nye regelverket var preget av mye skremselspropaganda.

– Flere fremtreende forskere har i flere rapporter beskrevet en rekke helsegevinster ved å ta solarium. Dette er var momenter den forrige regjeringen valgte å se helt bort i fra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -
4,110FølgereLik
- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: