4.2 C
Trondheim
lørdag, januar 22, 2022
- Annonse -

Disse gutta skal smøre Strindheim til gull

Strindheim ski satser på et best mulig støtteapparat for løperne.

- Annonse -

I helgen går startskuddet for årets skisesong. Strindheims seniorløpere samles på Beitostølen mens juniorgruppa reiser over til Sverige.

Trener for seniorene Ole Thonstad sier stemninga i gruppa er god.

-Det er lenge siden seniorgruppa har vært så stor. Ambisjonene blant løperne er det heller ingenting å si på.

For i klubben, som i fjor fikk skiforbundets uoffisielle pris som landets beste skiklubb, sikter man seg inn både mot NM gull i stafett og gjeveste valør under OL i Sotsji.

RIKTIG SMØRING: Temperatur, nedbør, løypeprofil og antall deltagere er ting som nøye analyseres før man velger skismøring. F.v. Øyvind Skaanes, Heiki Haugland og Ole Thonstad.

Støtteapparat

Men i skisporet er det ofte små marginer som avgjør om man kommer på pallen eller ikke. Derfor satser Strindheim ski på et best mulig støtteapparat for løperne.

-Vi reiser gjerne en dag i forveien for å teste ut løypene, forteller Heiki Haugland og trener for juniorgruppa, Øyvind Skaanes.

Skaanes som i 1990 ble Norgesmester på 5-mila og året etter gikk første etappe under stafetten i VM i Val Di Fiemme, vet hva det vil si å kunne stille til start med riktig skismøring.

-Det verste er når det ligger og vaker rundt 0 grader. Da kan det være at den festesmøringen man går ut med fra start ikke er optimal i løypas midtparti.

Haugland, som driver Sportshuset Melhus, forteller at man i tillegg til løypeprofil også må ta med eventuell nedbør og hvor mange som stiller til start i beregningen.

-I et løp med mange deltagere kan det passe med én type smøring for første deltager ut og en annen for den som går ut sist.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ