Vil åpne opp Hansbakkfjæra

Berit Rustad i Ingrid Kiærsvei mener den populære badeplassen kan gjøres enda triveligere. Både for besøkende og naboer.

- Annonse -

-Hansbakkfjæra er en av byens flotteste perler. Dessverre er det i dag en del større trær som forringer solforholdene, både for badeplassens gjester og for oss som bor i området.

Rustad mener en annen type beplantning vil gjøre området mer attraktivt.

-For noen år siden ble det plantet en rekke bjørketrær bak de store trærne nede ved strandkanten. Om sommeren skaper dette en tett «vegg» som gjør at mye av utsikten mot fjorden blir borte. Hadde man derimot plantet lave busker eller trær med en makshøyde på 5-6 meter ville området fått et mer innbydende og luftig preg, samtidig som badeplassens gjester hadde blitt skjermet.

Rustad har sendt en henvendelse til Trondheim kommune hvor hun argumenterer for en annen type beplantning ved Hansbakkfjæra.

-Tilbakemeldingene har vært positive selv om det ikke foreligger noen konkrete planer. Kommunen har imidlertid vært nede i fjæra og sjekket tilstanden på de største og eldste trærne og funnet ut at disse er friske og ikke vil bli fjernet. Erosjon har nemlig gjort at en del av rotsystemet på enkelte trær nå ligger oppe i dagen.

Populær badeplass

Rustad mener kommunen også burde gjøre en del grep for å bedre opplevelsen av den populære badeplassen nedenfor Ranheim kirke.

-Hansbakkfjæra er reneste Gran Canaria på de fine sommerdagene. Da står det biler parkert fra stranda og opp forbi kirken. Når Ladestien etter hvert skal forlenges fra Grilstadfjæra kunne man jo samtidig ha sett på hvordan badeplassen kunne skjermes og gjøres triveligere.  Det ville også redusert parkeringen på strandområdet og økt trivselen i området.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ