Eksotiske Majken (41) lever av magedans

Disse kjolene finner du garantert ikke maken til.

- Annonse -

Klesskapet til Majken Wærdahl (41) på Ranheim er en reise inn i 1000 og én natt. Her henger eksotiske kjoler med høy paljettfaktor, eller badlaer og tober som det egentlig kalles, på rekke og rad, den ene mer fargerik enn den andre.

Samtlige antrekk er spesialsydd i Kairo etter Wærdahls eget mål og ønske.

–Antrekket er en såpass viktig del av opptredenen at her kan man ikke gå på akkord -med noe.

Som en av ytterst få utøvere her til lands har 41-åringen fra -Ranheim de siste årene livnært seg som profesjonell magedanser.  Eventyret startet allerede i 1993.

–Jeg studerte musikk ved Dragvoll og foretok en reise til Israel hvor jeg fikk stifte bekjentskap med arabisk musikk for første gang. Jeg ble såpass fascinert at jeg bestemte meg for å lære mer.

Tre år senere reiste derfor Wærdahl til Egypt hvor hun tok en rekke privattimer i orientalsk dans. Etter å ha gått i lære hos de anerkjente instruktørene, Raqia Hassan og Aida Noor, ble Ranheims-jenta i 1999 tilbud fast jobb.

Nilens dronning

–Det var en såkalt «once in a lifetime»-sjanse. Jeg kunne ikke si nei.

I over et år opptrådte Ranheims-jenta for finanselite og fremskutte personer i det daværende Mubarak-regimet på Kairos mest fasjonable etablissementer. Men det var det et hardt artistliv, og absolutt ingen glamorøs tilværelse.

–Det var ingenting som het egenmelding eller avspasering. Hadde du en jobb så hadde du å møte. Høy feber var ingen unnskyldning for ikke å gå på scenen.

Etter drøye 400 show i araberverdenes mest folkerike stat bestemte derfor Majken seg i 2001 for å vende nesen hjemover.

Vel hjemme startet hun eget firma hvis ønske var å introdusere andre norske jenter for den eksotiske dansen. I tillegg til å drive Trondheim Orientalske Danseskole, reiser Wærdahl i dag land og strand rundt hvor hun gir kurs og privattimer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ