22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Freidigbanen rustes opp for millioner

Styreleder i Freidig Fotball Are Bergquist fortviler over en hjemmebane preget av forfall.

-Her er det flere spillere som har skadet seg, forteller han og viser oss ett av flere synkehull som det siste året har dukket opp på nedre banehalvdel. På flere steder er også de øverste lagene av kunstgressdekket slitt helt bort, forteller Bergquist.

Men snart blir det ny Freidigbane. I fjor vedtok klubben å bytte ut det 10 års gamle kunstgressdekket.

Og arbeidet, som er beregnet til å koste 1,5 millioner, kan starte så tidlig som til påske.

–Det koster, men så er dekket også noe av det ypperste som er å få tak i. Dekket vil dessuten ha undervarme slik at vi hver vinter kan spare betydelige summer på redusert snømåking, forklarer Bergquist som forteller at klubben nå har tre forskjellige anbud de vurderer.

OPPGRADERING: I tillegg til nytt kunstgress ønsker også styreleder Are Bergquist å oppgradere resten av baneanlegget. – Vi ser på muligheten for et utbygg på 4-5 meter ut fra klubbhuset.

Ifølge styrelederen foreligger det også planer for anleggets øvrige fasiliteter.

–Vi ønsker å oppgradere både tribunen, garderobene og kiosken. Dessuten ser vi på muligheten for et overbygg på 4-5 meter ut fra klubbhuset hvor det kan avholdes aktiviteter både før, under og etter kampene. Også på regnværsdager.

Optimistisk

For Bergquist har tro på at «nye» Fredigbanen ikke bare vil gi uttelling rent sportslig, men også gi en bedre fotballopplevelse for publikum.

–Når oppgraderingen av anlegget er ferdig håper vi fulle tribuner vil være regelen og ikke unntaket, forteller en optimistisk styreleder.

Optimistisk er også Bergquist når det gjelder 2014.

–For første gang på flere år har vi nå muligheten til å tenke langsiktig, samt foreta de innvesteringer som er nødvendige.

For etter underslaget i 2011, hvor en person som jobbet frivillig ved sportsklubben svindlet til seg 200.000 fra klubbkassa, har det vært trange kår i den tradisjonsrike fotballklubben.

–Vi fikk oss en knekk, men med løpende budsjett- og resultatoppfølging, samt kvalitetssikring og ansvarliggjøring i alle ledd, har vi nå klart å snu skuta.

- Annonse -

LES OGSÅ