Trenger flere frivillige til populær barnehage

To ganger i uken møtes barn og småbarnsforeldre til lek og hyggelig samvær på Revegården.

- Annonse -

Det er onsdag ettermiddag og full aktivitet på Revegården på Saupstad. Flere titalls barn og småbarnsforeldre fra hele bydelen er samlet til lek, aktiviteter, mat og sosialt samvær på Trofast Åpen Barnehage.

-«Trofast» er et veldig flott tilbud, ikke bare for barna men også for oss voksne, forteller en entusiastisk Nursel Sahin.

Sahin er en av stadig flere foreldre på Saupstad som i løpet av det siste året har valgt å benytte seg av den åpne barnehagen. Hun setter stor pris på det å kunne treffe andre småbarnsforeldre på fritiden.

-I og med at jeg jobber mye på natten samtidig som jeg tar utdannelse ved siden av er det travle dager. Derfor er det flott å kunne møtes på denne måten, forteller hun.

Lærer om kultur

Evin Yilmaz er enig. Hun jobber ofte sen kveldstid og har derfor behov for å sove litt utover dagene.

-Det er flott at vi har et tilbud hvor det går an å komme på ettermiddagstid, forteller hun.

Yilmaz har to barn. Hun sier de setter stor pris på det å lære om de mange kulturene som finnes på Saupstad.

-Det er veldig spennende. Saupstad er et sted hvor vi alle har noe å lære av hverandre.

Gulistan Akdeve, som for tiden studerer, besøker den åpne barnehagen nesten hver uke sammen med sine to døtre.

-Dette er et veldig bra tilbud hvor barna blir aktivisert hele veien. Her treffer både mine døtre og jeg kjentfolk fra nærmiljøet. Det er veldig sosialt og barna lærer mye og får muligheten til å treffe andre unger.

ETTELSYER FLERE FRIVILLIGE: Mari Berg (t.v.) og Sara Brattvoll ved Kirkens Bymisjon ønsker seg flere frivillige til det populære barnehagetilbudet på Saupstad.

«Trofast» startet opp i 2006 som en åpen barnehage på Kattem på ettermiddagstid.

-Gjennom vår virksomhet Home- Start Familiekontakten møtte vi mange småbarnsforeldre som søkte etter arenaer der de kunne møte andre småbarnsforeldre i sine lokalmiljøer. Foreldrene var i jobb og skole og det var et ettermiddagstilbud som da var ønskelig, forteller Mari Nordland Berg i Kirkens Bymisjon.

I dag finnes det to avdelinger av den åpne barnehagen – én på Møllenberg og én på Saupstad.

«Trofast» er et tilbud til barn i alderen 0- 8 år i følge med foreldre eller foresatte. På Saupstad har barnehagen åpent hver onsdag og torsdag.

Berg forteller at man har lagt opp til et innholdsrikt program.

-Vi starter alltid med samlingsstund kl. 16.15. Deretter er det felles middag ca. kl. 16.30. Deretter blir det en rekke aktiviteter utover kvelden, som lek, forming, baking, sang, musikk, eventyr og annen underholdning.

Noen ganger har barnehagen aktiviteter utenfor huset som kino, svømming, lekeland og andre utflukter.

Berg forteller at man nå søker flere frivillige til den åpne barnehagen.

-Gjennom årene har vi hatt mange frivillige som har bidratt i barnehagen, både med matlaging, rydding og aktiviteter. Det har gitt foreldrene en bedre mulighet til å bli kjent med andre i sitt nærmiljø. Saupstad er en bydel med mange nasjonaliteter, og det er viktig at alle bidrar til å skape et fellesskap i lokalmiljøet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ