Mye ruteknusing ved Ranheim skole

LITE HÆRVERK: Til tross for flere tilfeller av ruteknusing, mener fagleder Gunnar Krabseth at Ranheim Skole er lite plaget med hærverk.

Av Jan Vestre

-Vi har dessverre hatt noen episoder med ruteknusing. Det siste tilfellet var i slutten av oktober hvor noen hadde skutt hull i vinduet ved skolekjøkkenet, mest sannsynlig med et luftvåpen, forteller fagleder Gunnar Krabseth.

Lite hærverk

Krabseth har i tillegg til å være fagleder for 4. og 5. trinn også ansvaret for oppfølgingen av skolebygget. Han sier nyskolen som stod ferdig for fire år siden har vært lite plaget med hærverk.

-Ranheim er en bydel i sterk vekst og med stor fortetting. Med tanke på hvor mange som faktisk bor og ferdes i området har det vært få tilfeller av hærverk.

LES OGSÅ: Tonstad skole topper hærverk statistikken

LES OGSÅ: Kolstad bedre enn sitt rykte

Reagerer raskt

Krabseth forteller at Ranheim skole alltid er rask med å utbedre skader som oppstår følge av hærverk, og at dette nok slår positivt ut på hærverksstatistikken.

– All erfaring viser at jo lenger tid det tar før skadene blir utbedret jo større er sjansen for at nye hærverk finner sted. Det blir en slags smitteeffekt. Dessuten er det også slik at det er «lettere» å knuse en rute på et bygg preget av forfall enn det er på et godt vedlikeholdt bygg.

SKUTT HULL I RUTA: I slutten av oktober ble ruta inn mot skolekjøkkenet skutt hull i med et luftvåpen.
SKUTT HULL I RUTA: I slutten av oktober ble ruta inn mot skolekjøkkenet skutt hull i med et luftvåpen.

Lite tagging

Det samme prinsippet mener Krabseth også gjelder ved tagging.

– Når taggingen ikke får stå mer enn noen timer tror jeg de blir mindre interessant å holde på med den slags.

Ranheim skole har i motsetning til mange andre skoler så langt i år ikke anmeldt et eneste forhold av tagging.

Bevisstgjøring

Krabseth forteller at Ranheim skole i mange år har jobbet med en rekke miljøskapende tiltak og trivselsprogram.

-Vi ønsker at elevene skal få et positivt eieforhold både til egen skole og eget nærmiljø. Det handler om at vi alle skal trives og at vi alle må ta ansvar. FAU er også aktivt med i dette arbeidet. I tillegg har vi også hatt Politiets forebyggende gruppe på besøk flere ganger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.