Synne (11) valgt til maskot for landslaget

MED IDA ALSTAD PÅ RYGGEN: Synne Flataas (11) fra Ranheim er valgt ut til å være en av maskotene for damelandslaget i håndball. Synnes mentor det neste året vil være Ida Alstad.

Av Jan Vestre

Av over 2000 søknader ble 16 jenter i alderen 9-11 år i begynnelsen av november valgt ut til å være med på «Minihåndballjentene».

Maskot for landslaget

«Minihåndballjentene» er et prosjekt i regi av Gjensidige og Norges Håndballforbund, der en rekke jenter fra ulike deler av landet får være maskoter for damelandslaget i håndball i et helt år.

Alle minihåndballjentene får hver sin mentor som vil følge de gjennom hele året.

-Med «Minihåndballjentene» ønsker vi å løfte frem gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill, og ikke minst håper vi å rekruttere flere dyktige spillere til idretten allerede i ung alder, forteller sponsorsjef i Gjensidige Stian Grøstad.

 

Eneste fra Trøndelag

 

Synne Flataas (11) fra Ranheim er den eneste som er valgt ut fra Midt-Norge. Søknaden som gjorde at hun kom gjennom nåløyet skrev hun sammen med mamma Marte Anzjøen Flataas.

-Med tanke på hvor mange som søkte gikk vi vel egentlig bare og ventet på den vanlige «Takk for din søknad, men dessverre…»-mailen, forteller Marte.

Noen mail kom ikke. Derimot kom det en hyggelig telefon fra håndballforbundet. Synne var med sine personlige egenskaper og gode holdninger nettopp den type kandidat man så etter til «Minihåndballjentene».

MINIHÅNDBALLJENTENE: Over 2000 jenter i alderen 9-11 ville være maskot for damelandslaget i håndball. Synne Flataas (11) fra Ranheim er den eneste fra Midt-Norge som ble plukket ut. Synne står helt til høyre i fremste rekke ved siden av landslagstrener Thorir Hergeirsson.
MINIHÅNDBALLJENTENE: Over 2000 jenter i alderen 9-11 ville være maskot for damelandslaget i håndball. Synne Flataas (11) fra Ranheim er den eneste fra Midt-Norge som ble plukket ut. Synne står helt til høyre i fremste rekke ved siden av landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Hoppende glad

Mamma Marte, som var den som ble ringt opp, ble hoppende glad. Bokstavelig talt.

-Jeg gikk på Nordre og måtte rett og slett beherske meg så ikke folk skulle begynne å se rart på meg, ler hun.

Marte hev seg på telefonen til Synne og glemte i farten at datteren fortsatt var på skolen.

-Jeg ble kjempeglad og ikke minst veldig stolt da jeg hørte at jeg var valgt ut, forteller den blide 11-åringen fra Ranheim.

Stolt er også mamma Marte.

-Synne er en selvstendig, blid og omsorgsfull jente som tar vare på de rundt seg, både på håndballbanen og ellers. Det tror jeg er egenskaper som ble vektlagt i denne sammenhengen.

Venter på Ida Alstad

Synne har i flere år vært med i Ranheim håndballklubb hvor hun spiller venstre back. Klubbvenninnene synes også det er stas at Synne nå har blitt valgt ut til «Minihåndballjentene». Ekstra spennende er det nok at Synnes mentor, Ida Alstad, i løpet av kommende år vil være med på en av treningene.

-De spør hele tiden når Ida kommer for å trene oss, smiler Synne som forteller at det ennå ikke bestemt når Alstad, som i dag spiller for det danske laget Team Tvis Holstebro, kommer til Ranheim.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.