Klar for Parodi Grand Prix

Det er kalt Norges mest alternative revyfestival. Om tre uker kommer Parodi Grand Prix til Trondheim.

Johnny Logan. Bettan. Carola. Conchita Wurst. Ingen kan føle seg trygg når Parodi Grand Prix sparkes i gang for 11. år på rad. Gjennom kvalikrunder i Oslo, Bergen og Trondheim skal landets beste parodinummer velges ut til en storstilt finale i Grieghallen den 2. mai.

På Me Nightclub i Dronningens gate i Trondheim forbereder en kameratgjeng seg til årets revy-happening. Men selv om glamourfaktoren er høy er det allikevel så som så med de faktiske Grand Prix kunnskapene.

-Jeg går ikke rundt og husker hvem som hadde koreografien til Buck Fizz eller Herreys for å si det slik, ler Rune Johansen (46) fra Rosenborg.

 

46 åringen, som til daglig jobber som account manager i firmaet Atea AS, er med i Parodi Grand Prix for femte gang.

-Grand Prix er jo i seg selv ganske så «over the top». Sånn sett kan du si at vi skal lage en parodi på en parodi. Ingen lett oppgave, smiler Johansen.

Bobby hvem?

Erlend Svankild (30) fra Lade jobber til daglig jobber som turbuss-sjåfør Nidaros Tour AS. Han skal i år delta for andre gang. Heller ikke han kan skilte med større Grand Prix kunnskaper.

-Ja Bobbysocks ja. Vant ikke de en gang på 80- eller 90-tallet?

Simon Oshaug (30) fra Midtbyen rister oppgitt på hodet.

– 1985! Det bør være «common knowledge»

0 poeng

Oshaug som har den israelske popartisten Dana International med låten «Ding Dong» som sin GP favoritt ser dystert på Norges muligheter under årets Eurovision Song Contest i Wien den 23. mai.

NORGES MEST ALTERNATIVE REVYFESTIVAL: Anders G. Nakstad (t.v.) og Rune Johansen forbereder seg til kvalikrunden i Parodi Grand Prix i Trondheim. Her fra fjorårets 10- årsjubileum. (Foto: Tom Jarane)
NORGES MEST ALTERNATIVE REVYFESTIVAL: Anders G. Nakstad (t.v.) og Rune Johansen forbereder seg til kvalikrunden i Parodi Grand Prix i Trondheim. Her fra fjorårets 10- årsjubileum. (Foto: Tom Jarane)

-Jeg registrerer bare at vi er tilbake i det gamle sporet med Bettan og Tor Endresen. Jeg frykter 0 poeng. Her vil det helt klart være en del bestemødre som stemmer av gammel vane.

Anders G. Nakstad (30), også han fra Midtbyen, er Grand Prix-kjenneren i kameratgjengen. Han har i skrivende stund ikke rukket å høre noen av de norske innslagene. Han tror imidlertid ikke at Bettan er noe minus.

-Hun har jo vunnet tidligere så hvem vet?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.