0.4 C
Trondheim
fredag, januar 21, 2022
- Annonse -

Populært hockeytilbud i Leangen Ishall

Den snøfattige vinteren gjør at mange barn og unge bytter ut ski med skøyter.

- Annonse -

Det er torsdag ettermiddag og et femtitalls unger i alderen 4 til 7 år er møtt opp til mikrotrening i Leangen Ishall i regi av Rosenborg Ishockeyklubb. Mange av barna har vært med i flere sesonger, mens andre igjen er her for aller første gang.

-Vi har opplevd en jevn pågang av nye medlemmer gjennom hele vinteren med nye ansikter på nesten hver trening, forteller styremedlem Elin Fosshaug Olsø.

Akkurat denne torsdagen er det tidligere NHL-spiller og nåværende U20-trener for Rosenborg Rasto Chovanec som skal lede treningen, noe ungene synes er ekstra stor stas.

-Det er viktig at også de aller yngste blir tatt på alvor og at de får god og tilpasset trening med kvalitet, forteller Olsø

Men hovedfokuset, det ligger først og fremst på mestring og lek forklarer hun.

-Man kan ikke bygge gode lag uten først å bygge et godt miljø hvor alle kan trives. Derfor er det viktig at ungene får lov til å ha det artig på isen.

POPULÆRT ISHOCKEY-TILBUD PÅ LEANGEN: En snøfattig vinter har gjort at mange har byttet ut ski med skøyter. På Rosenborg Ishockeyklubbs mikrotreninger har 80-90 barn i alderen 4-7 år vært innom hver eneste uke.
POPULÆRT ISHOCKEY-TILBUD PÅ LEANGEN: En snøfattig vinter har gjort at mange har byttet ut ski med skøyter. På Rosenborg Ishockeyklubbs mikrotreninger har 80-90 barn i alderen 4-7 år vært innom hver eneste uke.

Olsø, som selv har to barn som trener på mikrolaget, er en av mange foreldre som har valgt å engasjere seg i klubben.

-Vi har en usedvanlig engasjert og humørfylt foreldregruppe som gjør alt fra å bake kaker og arrangere discokvelder til å lage filmer som legges ut på Facebook. Det er viktig for barn at vi som foreldre viser at vi engasjerer oss i aktivitetene deres.

Foreldredrevet klubb

Men det er ikke bare på sidelinjen at foreldrene stiller opp. Også utpå isen er mor og far med.

Den tidligere Rosenborg spilleren Ståle Gagnes er hovedtrener for mikrolaget. Gagnes som selv har to barn på 5 og 7 år som trener ishockey, mener det er viktig at ungene får prøvd seg så tidlig som mulig.

-Ishockey er en god måte for de yngste å trene motorikken på. Har ungene lært seg å gå er det bare å sende de ut på isen, smiler han.

Olsø forteller at Rosenborg Ishockeyklubb har en klar filosofi om at alle skal føle seg velkommen og at terskelen for å kunne få prøve seg skal være lav.

-Hos oss er det bare å møte opp på en av treningene. Nødvendig sikkerhetsutstyr, bortsett fra hjelm, kan lånes av klubben.  Alle er velkommen uansett utgangspunkt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ