-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Jeg hadde aldri i verden deltatt i Paradise Hotel

Mangeårige landslagsspiller og RBK-profil Gøran Sørloth (53) gleder seg stort over gamleklubbens knallgode start på sesongen. Men særlig overrasket er han ikke.

- Annonse -

-Nei det er jeg ikke. Det handler om at man nå endelig har begynt å snakke sammen og lære hverandre å kjenne. Det eneste som forundrer meg er at det tok så lang tid før noen skjønte hva som måtte gjøres. Kjennskap til hverandre avler suksess. Så enkelt er det.

Gøran Sørloth ble i sin tid kalt «Norges mest målfarlige spiss». Ser man på 53 åringens fotballresyme er akkurat den karakteristikken lett å forstå.

I perioden 1985 til 1993 spilte Sørloth 174 kamper for Rosenborg og kunne notere seg med imponerende 74 nettkjenninger.

På landslaget satte Sørloth 15 baller mellom stengene gjennom sine 55 A landskamper.

Fotball

Sørloths sønn Alexander (19) går i farens fotspor. I fjor debuterte han for A-laget til Rosenborg. For tiden er 19-åringen utlånt til Bodø/Glimt.

Men far selv er sjelden å se på matta.

-Jeg lider av kronisk hodepine, eller «kognitiv svikt» som det heter. Det gjør at jeg må forsøke å unngå mest mulig stress. Så noe særlig med tid med ballen ute på matta blir det ikke.

Men selv om den gamle Rosenborg-spissen har lagt skoene på hylla er han fortsatt engasjert i fotballen.

-Jeg er ofte innom brakka på Lerkendal. Når det er noe klubben kan bruke meg til så stiller jeg opp. Spesielt det å ta imot hundrevis av barn og unge til Rosenborgs arrangementer er noe jeg setter stor pris på.

Sørloth mener nemlig det er viktig at barn får de rette holdningene både på og utenfor fotballbanen så tidlig som mulig.

-I dag dreier deg seg alt for mye om penger, egoisme og kynisme. Mitt ønske er å formidle fotballglede fremfor noe annet. Det er kun gjennom genuin glede og entusiasme at enerne skapes, forklarer en engasjert Sørloth.

STOR STAS MED GØRAN: Tidligere landslagspiller og RBK-profil Gøran Sørloth var et populært innslag under Mesternes Mester på Strindheim kunstgress forrige tirsdag. Sørloth har tidligere deltatt i programmet «Mesternes Mester» på NRK.

Stiller opp gjør han også Strindheim IL. Forrige uke deltok han som instruktør sammen med Jahn Ivar «Mini» Jakobsen på «Masternes Mester» i regi av Strindheim Fotballfritidsordning.

-Jeg spilte jo for Strindheim på begynnelsen av 80-tallet så det å kunne motivere unge talenter i bydelen er bare positivt.

Mens «Mini» deltok i årets utgave av Mesternes Mester på NRK1, var Sørloth med i den første utgaven av den populære serien.

Sørloth har også en lang fartstid som programleder på TV2. Først i fotballsammenheng og deretter flere år i kanalens travsendinger.

Men noe comeback i TV-ruta ser han ikke for seg.

-Nei, det var utrolig artig og lærerikt å få være med i såpass mange år, men i dag må jeg legge opp dagene annerledes.

-Men hvis du skulle vært med som deltager i et realityprogram på TV, hvilket program kunne du da tenkt deg å være med i, og hvilket program ville du absolutt ikke deltatt i?

-Jeg ville absolutt ikke vært med i «Paradise hotell». Du kan si det slik at kroppen min ikke passer inn. «Skal vi danse» på TV2 kunne jeg imidlertid godt ha tenkt meg og være med i. Jeg ble faktisk forespurt for noen år siden men takket nei.

KLUBBKAMERATER: Smilet sitter løst når Gøran og Mini treffes på gressmatta.

Sørloth elsker diskusjoner.

-En god diskusjon får opp temperaturen og gjør at man føler at man lever litt ekstra. Dessuten blir man litt ekstra kjent med hverandre.

Sørloth bruker en ferietur til Tenerife for mange år siden som eksempel.

-Jeg traff på en nordmann som kom ut fra en sportspub og som kjente meg igjen. Han lurte på om jeg hadde fått med meg at Svindal Larsen hadde tatt gull i alpint. Nei, jeg har aldri hørt om alpinisten Svindal Larsen forklarte jeg hvorpå vedkommende ble noe overrasket. Han fortsatte å fortelle og jeg riste på hodet. Slik fortsatte vi en stund før jeg forklarte at jeg hadde hørt om alpinisten «Lund Svindal» og la til at jeg også hadde hørt om fotballspilleren Svindal Larsen.

-Er du en tergflis?

-Nja, det kommer jo helt an på hva man diskuterer. Er det litt mer alvorligere tema som diskuteres er jeg ikke det.

Nærmiljø

De siste årene har Sørloth bodd i Dalen Hageby sammen med sin kone Hildegunn Roten. Sammen har de tre barn, Karoline (22), Alexander (19) og Amalie (16).

Selv om Sørloth ble født i Kristiansund er han allikevel Trondheimspatriot på sin hals.

-Trondheim er verdens beste by! Uten tvil!

Og den meritterte fotballspilleren trives godt i den grønne oasen et steinkast fra Sirkus Shopping.

-Dalen Hageby er et utrolig flott sted å bo. Det er nesten som å bo på landet midt i byen. Samholdet i borettslaget er også veldig bra.

Sørloth er ikke særlig begeistret for utviklingen hvor stadig flere kjøper seg fri fra dugnadsarbeid i idrettslag og borettslag.

-Man velger da i realiteten å kjøpe seg ut av felleskapet. I dag er det dessverre slik at mange er seg selv nok. Dugnadsarbeid er en utrolig flott måte å bli bedre kjent med hverandre. Vi burde dessuten bli litt flinkere til å rive oss vekk fra Facebook og andre sosiale medier og heller ta en tur innom hverandre eller i det minste slå på tråden. En telefon til noen du kjenner er bedre enn en «like» på profilen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: