-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Selfie-rush med Thor Hushovd på Heimdal

Mange ville bli avbildet sammen med Thor Hushovd da Sykkeltour 2015 inntok Heimdal i slutten av mai.

- Annonse -

-Thor! Kan vi få en selfie sammen med deg?

To unggutter som har møtt tidlig opp denne lørdagen hiver seg av syklene og spurter bort til sitt store idol. Begge skal delta på sykkelrittet og vil gjerne skaffe seg et rykende ferskt profilbilde til Facebook.

Kult! Dette skal lastes opp med én gang, smiler guttene før de høflig takker for bildet.

For selv om 37 åringen fra Grimstad i fjor la opp som profesjonell syklist er det ingenting å si på kjendisfaktoren. Kanskje ikke så rart da Hushovd med rette er kalt Norges beste syklist gjennom tidene.

Mange ville bli avbildet sammen med Thor Hushovd

«Oksen fra Grimstad» kan vise til imponerende 10 etappeseiere og to grønne poengtrøyer i Tour De France. I 2010 ble han også verdensmester i landeveissykling under VM i Australia.

Denne våren og sommeren er imidlertid Hushovd, som fortsatt er bosatt i Monaco, igjen å treffe på norske veier.

Gjennom Sykkeltour 2015 inviterer sykkellegenden folk med på en treningstur. Sykkelrittet, som er et samarbeidsprosjekt mellom REMA 1000 og TV2, er åpent for alle uansett alder og treningsgrunnlag.

Lørdag 30. mai sto Trondheim og Heimdal for tur og rekordmange var møtt frem for å tråkke noen kilometer sammen med Hushovd.

-Trondheim er en av byene som har jobbet aktivt og målrettet for å få flere folk til å sykle. Først og fremst gjennom utbygging av sykkelstier i kommunen, forteller Hushovd som var storfornøyd med oppmøtet.

Thor Hushovd (bildet) var storfornøyd med oppmøtet på Heimdal

Idrettsprofilen mener økt «hverdagssykling» gir gevinst ikke bare for folkehelsa men også når det gjelder rekrutteringen til sykkelsporten.

-Helt klart. Jo flere som sykler jo større vil bredden i sykkelsporten kunne bli. Og bredden er som kjent viktig for toppen.

Thor Hushovd er i dag eier av «Team Sparebanken Sør», et team bestående av 11 unge syklister fra Sørlandet. Målsetningen er å bli gode nok til å kunne konkurrere internasjonalt.

-Men savner du det å konkurrere på proffnivå selv?

-Nei. Da jeg la opp var proffsyklingen noe jeg var klar for å legge bak meg. I den grad jeg savner noe må det være de mentale forberedelsene, det å ha et konkret mål å jobbe mot.

SYKKELTOUR 2015: Butikksjef ved REMA 1000 Heimdal Tor Osvald Lund sammen med Hushovd.

Også butikksjef ved REMA 1000 Heimdal Tor Osvald Lund var fornøyd med oppmøtet til sykkelrittet på Heimdal.

-For oss i REMA 1000 er spennende å kunne få lov til å samarbeide med Thor Hushovd om et slikt prosjekt. At såpass mange Trondhjemmere i alle aldre var møtt opp sier litt om sykkelengasjementet i kommunen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: