Sigrid (23): – Rart å se meg selv på TV

Hun har tre deltidsjobber, elsker jazz og mener helsehysteriet har gått for langt. Møt Sigrid Lovise Grinde fra 71° Nord.

- Annonse -

Den kjente realityserien 71° Nord rullet i høst på norske TV-skjermer for 17. gang. Blant årets 12 deltagere var 23 år gamle Sigrid Lovise Grinde fra Trondheim. Vi møtte den blide reality-deltageren hjemme i bokollektivet på Steinan.

-Hvordan var det å se seg selv på?

-Jeg var veldig spent på hvordan jeg kom til å bli fremstilt. Fra før hadde jeg kun sett noen små snutter som var lagt ut på programmets Facebook side. Så jeg hadde en del sommerfugler i magen uka før sesongpremieren. Så langt synes jeg imidlertid det ser bra ut.

-Hva var den største utfordringen med å være med i 71° nord?

-Jeg har ett kne som er operert 3 ganger så jeg var veldig nervøs på hvordan akkurat det skulle gå. Spesielt når vi hadde mye vekt på ryggen og beveget oss i ulendt terreng. Men samtlige deltagere var veldig flinke til å motivere hverandre noe som gjorde at alle klarte å ta ut det lille ekstra som trengtes.

-Du betegner deg selv som en hyper og rastløs person som elsker å reise. Allikevel har du valgt lektorutdanningen ved NTNU. Hvordan henger det sammen?

-Ha-ha. Jeg er også en veldig sosial og utadvendt person derfor føler jeg læreryrket passer meg helt utmerket. Egentlig hadde jeg først planer om bachelorutdanning i fysioterapi ved Universitetet i Tromsø. Deretter tok jeg ett år med sosiologi før jeg begynte på Dragvoll for tre år siden.

-Studenter flest vil gjerne bo sentrumsnært eller i store studentbyer. Du bor på Steinan.

-Jeg har aldri hatt noe behov for å bo i nærheten av kafeer, kino og den slags. Jeg trives godt utenfor bykjernen. Nærhet til skog og mark er det viktigste. Når jeg en gang skal kjøpe meg bolig vil jeg ha et koselig hus med stor hage litt utenfor byen. Det med hage er viktig. Jeg elsker nemlig å klippe gress!

-Så du er ikke den som sammen med sine medstudenter sitter på kafé og løser verdensproblemer over en halvliter?

-Å joda. Jeg bruker mye tid sammen med venner og medstudenter og da tar vi gjerne en øl eller en kaffe ute. Jeg sier heller aldri nei til en fest!

-Men det blir kanskje ikke så mye fritid. Du har hele 3 deltidsjobber ved siden av studiene?

Jeg jobber som treningsinstruktør i SiT, treningsveileder hos Actic på Husebybadet og som turleder for «Lektur». En turgruppe som i dag består av ca. 300 NTNU-studenter. I og med at jeg holder på med noe jeg brenner for så føler jeg at jeg har nok overskudd.

-Ditt forhold til sosiale medier?

Jeg er på Face, Snap, Insta, Twitter – you name it. Jeg bruker bortimot to timer hver dag på sosiale medier. MEN, og det er viktig, når jeg er ute på tur lar jeg internett være internett. Da kobler jeg helt ut. Jeg har ikke noe behov for å dele absolutt alt jeg gjør med omverdenen.

-Får du mange venneforespørsler på Facebook nå etter 71° nord?

Ja men ikke så mye fra vilt fremmede mennesker. Det er gjerne personer jeg ikke har snakket med på mange år og som nå plutselig husket på meg. Ellers så har det blitt noen «hei, jeg så deg på TV i går» og den slags. Det er bare koselig.

-Har det blitt noen frierbrev da?

Ha-ha. Nei og det er like greit. Jeg har kjæreste. Han bor riktignok i Stavanger men vi har kjent hverandre i mange år.

-Er du en av de som teller kaloriene før du spiser?

Absolutt ikke! På mange måter synes jeg at helsehysteriet har gått vel langt. Når man til enhver tid skal følge en streng diett og et strengt treningsprogram koste hva det koste vil, så tror jeg man har mistet mye av gleden underveis. Et vanlig sunt kosthold og en aktiv livstil er nok. Trening skal være lystbetont mener jeg. Noen ganger må det også være lov å skeie ut. Jeg koser meg gjerne med både potetgull og sjokolade foran TVen en fredags kveld.

-Du er en av årets 12 deltagere i 71° nord. Er det et realityprogram du overhodet ikke kunne tenkt deg å være med på?

Paradise Hotell. Definitivt!

-Har du noen forbilder?

Ingen spesielle, men jeg må innrømme at jeg har stor sans for Lars Monsen, og ikke minst Birgit Skarstein som var med i programmet «Ingen grenser». En skikkelig tøff jente!

-Hvilken musikk lytter du helst til?

I jobbsammenheng blir det mye typisk «treningsmusikk med raske rytmer. Privat har jeg imidlertid stor sans for jazz. Drar gjerne på Antikvariatet når det er jazzkvelder der.

-Hvilken bok leste du sist?

Det var «Into Thin Air» av Jon Krakauer. Den handler om den tragiske ulykken på Mt. Everest i 1996

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ