Maren (24) går i supermeglerens fotspor

Sikter seg inn mot toppen i knalltøff bransje.

- Annonse -

-For meg er megleryrket like mye en livsstil som det er en jobb. Å få muligheten til å lære av de beste er veldig inspirerende.

Til tross for sin unge alder er 24 år gamle Maren Berg fra Melhus allerede dreven innen megleryrket. Å ha en av landets mestselgende meglere Tonje Borthen, som sin sjef og mentor er i så måte ingen bakdel.

-Jeg har kjent Tonje i mange år og sett henne gjøre stor suksess gjennom hardt arbeid. Det er en av grunnene til at jeg i en tidlig alder bestemte meg for å bli megler. Målet er å oppnå tilsvarende suksess, både personlig og for firmaet jeg jobber for.

Berg har det siste året jobbet som eiendomsmeglerfullmektig hos Eiendomsmegler 1 Nybygg på Lerkendal. Hennes første møte med bransjen var imidlertid en sommerjobb i 2010.

-Jeg jobbet da på flere av Eiendomsmegler 1s bydelskontor og fikk være med mange dyktige meglere ut på jobb. Det var noe jeg lærte mye av. Høsten det samme året startet jeg derfor på eiendomsmeglerstudiet i Trondheim.

Gjennom de første årene av studietiden fortsatte Berg å jobbe for Eiendomsmegler 1, i hovedsak på den såkalte oppgjørsavdelingen. Det siste året av studietiden gikk imidlertid Berg inn i en trainee-stilling.

-Det året la mye av grunnlaget for at jeg som ferdig student kunne gå rett ut i megleryrket. Det er et valg jeg ikke har angret på en eneste dag.

GÅR I FOTSPORENE TIL SUPERMEGLEREN: For Maren Berg (t.h.) er megleryrket like mye en livsstil som det er en jobb. Her sammen med sin sjef og mentor Tonje Borthen (t.v.)

 

For megleryrket er i forandring. Fra å være en mannsdominert fremoverlent bransje er yrket i dag i stadig større grad dominert av målbevisste unge kvinner med sosiale antenner og en god porsjon sosial samvittighet.

-For meg er det aller viktigste at mine kunder føler trygghet og at de er godt ivaretatt. Det å kjøpe eller selge bolig er for mange en av de største avgjørelsene man gjør i løpet av livet. Derfor er det helt avgjørende at kunde og megler spiller på lag.

«Supermegler»

Maren Bergs mentor i bransjen er det som av Dagens Næringsliv er blitt kalt «Norges ukjente supermegler» – Tonje Borthen.

Borthen som har jobbet som eiendomsmegler siden 1999 er minst like mediesky som hun er suksessrik. Få meglere i landet kommer opp mot salget til den spreke 40 åringen som i dag sitter som avdelingsleder for Eiendomsmegler 1 Nybygg på Lerkendal Stadion.

Borthen snakker mer enn gjerne om både konjunkturer, usikkerheten i norsk økonomi og om utviklingen av boligpriser. Men når det blir snakk om eget salg er hun imidlertid mer tilbakeholden.

Holder du tellingen på hvor mange boliger du har solgt?

-Jeg har en viss peil på totalen som er i overkant av 3000 boliger, men utover det holder jeg ikke tellingen. Jeg har konkurranseinstinkt og liker å vinne, men resultatet av mine salg er sammensatt av mange gode medarbeidere, saksbehandlere, bank, sjefen min og gode kolleger.

3000 BOLIGER: Tonje Borthen (40) er avdelingsleder for Eiendomsmegler 1 på Lerkendal Stadion. Hun har solgt over 3000 boliger siden hun startet i yrket i 1999.

For Borthen, som i dag bor i en enebolig på Tiller, vil heller snakke om sin store lidenskap som er hester.

Supermegleren fra Tiller har «Andy» og «Tanya» stående på stallen til Jomar Blekkan på Jakobsli. Kontakten mellom den meritterte travkusken og Borthen er i følge sistnevnte meget god. Og det er her på stallen på Jakobsli at supermegleren henter inspirasjon og kobler av.

-Hender det at du drar på visninger på tull for å se hvordan dine konkurrenter jobber?

-Nei, det skjer aldri. Det er faktisk noen jeg aldri har tenkt på.

Som avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 ser Borthen verdien av å få inn nytt blod.

-Personer som Maren er et friskt pust i organisasjonen. De er på mange måter den nye vinen med et helt nytt tankesett og en helt ny måte å jobbe på. Maren er helt klart rett person på rett sted til rett tid.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ