22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

-Eiendomsmegler 1 dominerer markedet på Ranheim

- Annonse -

– At vi er alene om å ha eget avdelingskontor på Ranheim har nok mye å si. Det gir en nærhet til markedet vi ser blir stadig viktigere, forklarer avdelingsleder Henning Spets ved Eiendomsmegler 1 Grillstadporten.

Kontoret som ble åpnet i 2013 består i dag av 7 ansatte hvorav 3 trainees. I fjor kunne filialen ved Grillstad Marina notere seg for nærmere 200 bruktboligsalg.

– Vi er godt fornøyd med å ha en såpass stor markedsandel i Trondheims raskest voksende bydel, forteller Spets som betegner boligmarkedet på Ranheim som både velfungerende og variert.

– På Ranheim er det en god miks av nye og brukte boliger. I bydelen finner vi også de fleste type boenheter, enten det nå er snakk om rekkehus, villa eller blokkleilighet.

DOMINERER MARKEDET PÅ RANHEIM: Eiendomsmegler 1 Grillstadporten selger annenhver bruktbolig i bydelen. Bakerst: Kristian Sundland. Midterste rekke f.v.: Renate Ledel, Frank Robert Bae, Maren Johnsen Smedhaug , Kent Roger Tangvik. Sittende forran f.v.: Kjell Marius Vollan og Henning Spets.

Og ifølge Spets er det tilgangen på store eneboliger og halvparter som gjør bydelen interessant for mange.

– Mange ønsker å bo sentralt samtidig som de vil ha litt plass å boltre seg på. Når det gjelder eneboliger så ser vi også at denne type objekter også er mindre utsatt for konjunktursvingninger i markedet.

Lokalkunnskap

Spets mener inngående lokalkunnskap er meglerkontorets absolutt største fortrinn

– Som megler gjelder det å kjenne de lokale forskjellene. En enebolig før eller etter «dumpa» på Reppe kan variere mye i pris selv om boligene i seg selv er relativt lik da utsikten vil være ganske så forskjellig. Videre er det også slik at en bolig med god utsikt kan ligge lavere i pris hvis avstanden til skole og barnehage blir for stor.

Når det gjelder pris er det ikke alltid samsvar mellom det selger ser for seg og det markedet fasktisk er villig til å betale, forteller Spets.

– Det er naturlig at selger ønsker mest mulig for boligen. Vår oppgave blir derfor å gi et realistisk bilde av boligmarkedet og hva man bør sette som prisforlangende. Om ingen kommer på visning eller legger inn bud er prisen for såvidt uinteressant.

Spets forteller at man på Ranheim har større sesongsvingninger i boligmarkedet enn mange andre bydeler.

– Vintermånedene er alltid lavsesong hos oss. Det har en klar sammenheng med antall eneboliger som omsettes i bydelen. Mange venter nemlig med å selge til man kan vise frem eiendomen på en skikkelig måte.

Spets forteller at vårsleppet starter så fort snøen forsvinner.

– Når våren kommer vil det koke her på kontoret.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -
4,110FølgereLik
- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: