15.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 24, 2022
- Annonse -

Stine (21) drukner i tegneoppdrag

Da Trondheimsjenta Stine Aurora Eriksen (21) ønsket å utvikle sine ferdigheter innen tegning og maling gjorde hun noe litt utenom det vanlige.

-For  meg var det å få nye idéer og inspirasjon minst like viktig som det å utvikle de rent tekniske ferdighetene.

Eriksen bestemte seg for å sette inn en annonse på Finn under rubrikken «gies bort» hvor hun rett og slett etterlyste tegne- og maleoppdrag. Responsen lot ikke vente på seg.

-Jeg hadde håpet på noen få henvendelser men at det skulle ta sånn av hadde jeg aldri trodd. Utrolig artig, smiler 21 åringen der hun sitter med skisseblokka i Ilaparken.

For Eriksen liker å sitte slik, på store plasser med mye liv og studere folk som går forbi.

-Alle har noen særtrekk ved seg som man kanskje ikke er så bevisst selv. Når jeg får et portrettoppdrag er dette det første jeg ser etter.

UNG KUNSTNER: 21 år gamle Stine Aurora Eriksen fra Trondheim elsker å tegne og male. Nå drukner hun i bestillinger etter å ha lagt ut en annonse på Finn.

Eriksen forteller at hun gjerne vil ha en liten beskrivelse på hvordan personen som ønsker et portrettbilde ser seg selv.

-For meg er det lettere å «fange» et ansikt om jeg har en personlighet å bygge på. Hva er det som skiller denne personen fra andre?

Tegning

Eriksen benytter seg både av akrylmaling, blyant og kullstifter i arbeidet. Og «arbeidsverktøyet» har hun alltid med seg.

-Denne lille reiseveska er ganske praktisk, forklarer Eriksen og tar frem noe som ved første øyekast kan ligne på en stor innbundet almanakk.

Her er har den unge kunstneren alt hun trenger – blyanter, kullstifter, vann- og akrylmaling og pensler i flere forskjellige størrelser.

-Reiseetuiet var en gave jeg fikk for et års tid siden og var på mange måter det som gjorde at jeg valgte å satse litt på kunsten.

Eriksen er i full jobb og er mye ute og reiser. Hun forteller at det viktigste ikke er å tjene noe på kunsten. Derfor tilbyr hun tegne- og maleoppdragene gratis.

FLERE TEKNIKKER: Eriksen benytter seg av både kull, tegneblyanter og vann- og akrylmaling i sine arbeid.
FLERE TEKNIKKER: Eriksen benytter seg av både kull, tegneblyanter og vann- og akrylmaling i sine arbeid.

-For meg er det å skaffe meg erfaring og ikke minst gjøre folk glad lønn i seg selv. Om noen blir så fornøyd at de anbefaler meg videre setter jeg stor pris på det.

Om bildet skal sendes i posten eller rammes inn ber 21-åringen kun om at de faktiske kostnadene blir dekket.

-Om noen føler de også har lyst til å gi en symbolsk sum for selve arbeidet så blir jeg selvfølgelig glad for det.

I tre uker fremover befinner 21-åringen, som opprinnelig kommer fra Sandnessjøen, seg ombord i «Midnattsol». Innimellom arbeidsøktene på hurtigruta håper Eriksen å få tid til å jobbe med noen av bestillingene som har kommet inn.

-Jeg håper å ha klart tre forskjellige arbeid før vi legger til kai igjen i midten av juni. For meg er det viktigste at folk blir fornøyd så jeg bruker den tiden jeg føler jeg trenger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ